Valencia Basket es classifica per la porta gran a la final de la 7Days Eurocup (73-79)

22/03/2019

El conjunt taronja es fica en la sisena final Eurocup de la seua història després d'imposar-se a l'Unics Kazan a Rússia en un partit duríssim que va dominar en gran part. Van Rossom va ser el màxim anotador amb 15 punts.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. La cistella amb addicional del pivot montenegrí que va obrir el marcador va ser replicada per un triple de Ponkrashov i encara que l'equip rus aconseguia segones opcions, no va aconseguir augmentar la seua renda i amb un ganxo de Dubljevic i un triple de Guillem Vives, l'equip taronja va aconseguir un primer avantatge que va ampliar Dubljevic amb un altre triple per a obligar a Priftis a parar el partit amb 3-11 després de quatre minuts i mig. Unics Kazan continuava carregant bé el rebot ofensiu, però no trobava l'encert malgrat els canvis que va introduir el tècnic rus fins a una acció individual de Ejim que va deixar el parcial en 0-8. Dubljevic continuava fent mal en la pintura per a anar-se amb 10 punts en el primer acte i Matt Thomas amb tres tirs lliures va posar la diferència taronja per damunt de la desena per primera vegada (5-16 min.7). Lockett va ficar un triple al qual va replicar amb un altre Matt Thomas, encara que Ndour va aconseguir un 2+1 per a tornar a retallar el desavantatge rus. Will va anotar baix l’anella després d'una bona jugada col·lectiva, Lockett es va penjar del cércol i McCollum des del tir lliure va acostar al Unics Kazan a set. Un mat després de rebot ofensiu de Tobey i un altre mat de Ndour deixaven el marcador en 16-23 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de San Emeterio després de rebot ofensiu de Tobey i encara que Jamar Smith va convertir des de la mitjana distància, Tobey defensava la renda taronja anotant a taula. Lockett va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip i una antiesportiva xiulada a Abalde va suposar una jugada de tres punts per a posar el 23-28. Tobey va clavar el triple, McCollum li va respondre amb un altre sobre la botzina de possessió i Vives va mantindre viu el festival triplista amb un altre encert llunyà per al 26-34 a sis minuts del descans. Matt Thomas amb una acció individual va tornar a posar la desena d'avantatge, Kaimakoglou va ficar el triple i li van xiular una tècnica a Dubljevic per protestar una reiterada sèrie de faltes no concedides pels col·legiats, la qual cosa va acabar en una jugada de tres punts que posava el 32-36. La tècnica a la banqueta russa li va donar un tir lliure a Matt, que no el va desaprofitar, però els tirs lliures de Ponkrashov van retallar a tres la renda taronja. Després de diversos errors en les dos anelles, Ndour va posar a un a l'equip local i un mat en transició de Van Rossom el deixava en 36-39 en arribar al descans.

Una antiesportiva xiulada a Dubljevic en un intent de robatori del montenegrí, unida a la seua tècnica anterior, va suposar la seua expulsió del partit quan només s'havien jugat 26 segons de la segona meitat i encara que Morgan va ficar els tirs lliures, Matt Thomas va convertir un triple en l'acció posterior. Henry va ficar la safata i després del robatori dels russos, un alley-oop baixat per Ndour va empatar el partit a 42. San Emeterio es va fabricar una cistella amb addicional, McCollum va convertir des de la mitjana distància però va rebre una tècnica per protestar que li va donar un tir lliure a Matt Thomas i Ndour va tornar a empatar el partit, en este cas a 46. L'equip taronja no trobava encert i Jamar Smith va posar per damunt a l'equip rus per primera vegada en el partit (48-46) a quatre minuts del final del tercer quart. San Emeterio va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota però en la jugada següent li van xiular una falta tècnica i la jugada de quatre punts de Jamar Smith mantenia per damunt als russos. San Emeterio va convertir dos tirs lliures i Abalde una safata per a tornar a posar per damunt al Valencia Basket. I un triple de Van Rossom ho deixava en 52-56 amb deu minuts per jugar.

Van Rossom després de robatori va fer un poc més gran la ferida i Morgan va convertir des de la mitjana distància. Però Van Rossom continuava trobant el camí a l’anella i Will Thomas després d'una assistència de Vives portava a la banqueta russa a parar el partit amb 54-62. Morgan va convertir després de rebot ofensiu i després de la falta d'encert taronja, Kaimakoglou va posar el 58-62 i Ponsarnau ho va parar amb sis minuts per jugar. Doornekamp va anotar a taula després de l'estratègia de fons i McCollum va convertir el triple per a entrar amb 61-64 en els últims quatre minuts. Vives es va fabricar la cistella amb una acció individual i la defensa taronja va provocar la pèrdua del Unics, però no va poder anotar en l'altre costat. Tampoc ho va aconseguir l'equip rus i una picaresca en el servei de fons de Van Rossom va posar va ficar el partit amb 61-68 en els últims dos minuts. McCollum va convertir el triple (la revisió la va donar de dos) però Van Rossom va trobar el corredor cap al cércol per a mantindre la renda taronja en set punts. Després de la fallada russa, va haver-hi falta ràpida sobre Van Rossom que no va perdonar des del tir lliure. Els àrbitres van xiular antiesportiva en la falta de Labeyrie però McCollum només va aprofitar un dels tirs lliures i es va retirar del partit. Jamar Smith va convertir el triple després d'un rebot ofensiu per a acostar a cinc als russos, va haver-hi falta ràpida sobre Will Thomas que no va perdonar cap dels seus dos tirs lliures i el tir de Jamar Smith no va tocar ni el cércol. Després d'un bon servei de fons, va haver-hi una nova falta sobre Will que aquesta vegada només va anotar un, i Ponkrashov va ficar el triple per a posar el 70-75 amb 27 segons per jugar. Will va rebre una altra falta i malgrat fallar els seus dos tirs, palmeó el seu propi tir per a ficar la canastra. Ejim va ficar el triple, va haver-hi falta sobre Matt Thomas que no va perdonar i va haver-hi falta en atac d'Ejim sobre Vives. Sense temps per a més, el partit concloïa amb un 73-79 a favor dels taronja.