Valencia Basket manté vives les opcions de ser 4t en Lugo (52-57)

30/03/2019

Un enorme últim quart li ha favorit a Valencia Basket per a emportar-se un igualat partit a Lugo, i mantindre vives les opcions de tindre factor pista a favor en el seu primer playoff de la Lliga Dia. La victòria taronja, unida a la derrota de Gernika davant d'IDK Gipuzkoa, fa que les de Rubén Burgos puguen optar a eixa plaça si vencen al Ferrol i les basques cauen a Saragossa en l'última jornada.

I això que no va ser un partit fàcil. Els punts de Miller a l'inici, demostraven que sense objectiu clar a nivell classificatori, les locals estaven disposades a barallar per la victòria fins al final. Valencia Basket va aconseguir suplir l'espenta inicial de les de casa amb un triple d'Anna Gómez i els encerts interiors d'una Tinara Moore que no deixa de créixer.

Les forces es van igualar, i a poc a poc se va anar entonant l'atac taronja. Tamara Abalde i Meiya Tirera es van unir a Tinara en atac, i Rubén Burgos va rotar obtenint un bon nivell de Bettencourt i Adams en el joc exterior. No obstant això, quan pareixia que les taronja obrien bretxa, va respondre Ensino amb Nyingifa i Salvadores per a igualar abans del descans (28-28).

Dos cistelles seguides de les de Necega, unides a un bon encert exterior, obrien el tercer quart i complicaven les coses a les visitants, que pareixien no trobar solució. A pesar de no estar en un bon moment, les valencianes van aconseguir reduir la diferència a base de defensa i intensitat. Un triple de Maria Bettencourt deixava en +3 el marge de les de casa per a l'últim quart.

I eixe parcial va tindre un nom propi. Joy Adams. L'americana es va multiplicar tant en atac com en defensa. Va penetrar amb potència, va rebotejar i inclús va taponar perquè Valencia Basket no sols tornara a posar-se dalt, sinó que inclús va agafar un cert marge per a afrontar amb tranquil·litat els últims segons. Ho van intentar les gallegues amb Novo entonada en la direcció, però les valencianes van saber gestionar la diferència i van aconseguir el triomf. Un exemple més de la regularitat taronja en un primera temporada per al record al màxim nivell, en la que només han perdut amb els equips que li precedixen en la classificació, a falta de l'última jornada.