La Fonteta colpeja primer en la Final (89-75)

09/04/2019

València Basket s'avança en la final de la 7Days Eurocup davant d'una Fonteta entregada que va esperonar als taronja. Els Thomas, Matt i Will, van portar la batuta anotadora per a aconseguir el primer punt de la final. La sèrie es trasllada a Berlín per a jugar divendres que ve el segon partit a les 20h.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. L'escorta balear va ficar la primera cistella de l'equip taronja, i encara que l'equip alemany va aprofitar la falta d'encert inicial per a agafar una xicoteta renda, un triple de Will Thomas ho empatava a cinc després dels primers quatre minuts. Una safata en transició de Will li va donar la volta al marcador i Clifford empatava el partit a set en arribar a la meitat del primer acte. Will va tornar a anotar a taula, Sikma va clavar el triple i l'ala-pivot taronja va allargar la seua ratxa a nou punts seguits per a mantindre a dalt a l'equip valencià. Després d'un robatori de Doornekamp, el canadenc va connectar amb Dubljevic baix l’anella i després d'una bona defensa, Diot li la va donar a Labeyrie per a la cistella pròxima. Un fade-away de Doornekamp va allargar el parcial a un 8-0 (17-10) abans d'un triple de Siva al qual va respondre Matt amb un altre després d'un rebot ofensiu per a deixar el marcador en 20-13 al final del primer quart.

Un triple de Matt va obrir el segon acte per a posar la desena per primera vegada i encara que Nnoko va anotar baix l’anella, el tercer triple de Matt va posar el 26-15 abans d'un altre triple, en este cas obra de Giffey. Els Thomas es van trobar per al mat de Will, Giffey va assumir el protagonisme ofensiu dels seus i un triple des de la cantonada de Hermannsson va acostar als alemanys a cinc. Un 2+1 de Thomas remuntant línia de fons i dos tirs lliures de Matt van allargar la festa dels Thomas (25 punts entre els dos en els primers quinze minuts) per a defensar la renda taronja, encara que cinc punts seguits dels alemanys van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 33-30. Thiemann va posar a un als seus després de rebot ofensiu, Van Rossom va trencar la sequera ofensiva amb una acció individual i Hermannsson va empatar el partit a 35 amb una cistella amb addicional. Tobey va ficar un tir lliure darrere l'altre rebot ofensiu, l'equip taronja va defensar la següent acció i Sastre va convertir en el tir per elevació. Hermannsson va empatar amb un triple, San Emeterio va clavar un altre i un tap va deixar el marcador en 41-38 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de San Emeterio, un triple de Giedraitis, altres dos més de Van Rossom i Siva i una cistella de l'aler lituà de l'ALBA per a acostar als alemanys a un. Will Thomas li va traure la tercera a Sikma i va anotar des de la mitjana distància però un altre triple de Siva empatava el partit a 49. San Emeterio es va fabricar la safata i Will va continuar castigant en el pal baix, la qual cosa unida a un ganxo de Van Rossom va donar un poc d'aire a l'equip taronja. Un triple des de la cantonada de Van Rossom va elevar el parcial a un 9-0 i va obligar a Aíto a parar el partit amb 58-49 al pas per la meitat del tercer quart. Després d'un robatori taronja, San Emeterio des del tir lliure va tornar a posar la renda per damunt de la desena i un triple de Matt Thomas va elevar el parcial a un 14-0 (63-49) abans d'una cistella de Nnoko. Dos tirs lliures de Van Rossom i la defensa mantenien estabilitzada la renda local i un tir des de la mitjana distància de Matt Thomas l'augmentava a 16. Giffey activava un poc l'ofensiva alemanya, Labeyrie va acabar en mat una bona eixida de pressió i Dubljevic des del tir lliure el deixava en 71-53 amb deu minuts per jugar.

L'ALBA Berlín va començar castigant en carrera per a quatre punts seguits de Thiemann i ficar-se amb quatre faltes d'equip en només dos minuts. Una cistella al pal baix de Sikma va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 71-59 i set minuts per jugar. Thiemann i Giedraitis van acostar als seus a nou amb un parcial de 0-9 que va trencar Will amb una cistella baix l’anella. Valencia Basket va tancar el seu cércol en les dues següents accions i Dubljevic va convertir el ganxo per a entrar amb 75-62 en els últims cinc minuts. El quadre alemany va aprofitar la falta d'encert per a acostar-se a deu però Will Thomas es va fabricar el fade-away i després de la fallada de Sikma, Van Rossom va atacar pel centre per a traure un 2+1 que encarrilava el primer punt de les Eurocup Finals (80-65 amb dos i mig per a acabar). I per si quedava algun dubte, Dubljevic va convertir el triple i Valencia Basket va continuar apretant per a deixar el marcador final en 89-75