Valencia Basket fa història en Gernika i recupera el factor pista (69-76)

10/04/2019

Valencia Basket continua fent història. Davant d'un dels millors equips de la competició, les xiques de Rubén Burgos van exhibir la seua millor versió per a aconseguir la glòria en el seu primer partit de playoff i recuperar el factor pista en una eliminatòria que es posa de cara per a les taronja.

L'inici no va poder ser millor per a les visitants. Una cistella de Meiya Tirera estrenava el marcador, i els triples d'Anna Gómez i Jori Davis provocaven el primer temps mort local, amb un parcial de 0-8. La reacció no va tardar a arribar. Vanderwal la va liderar. Del seu encert exterior van començar a arribar els primers punts, i les de Mario López van aprofitar per a encadenar diversos triples i donar-li la volta al marcador al final del primer quart (22-17).

Els bons minuts de Tinara Moore van ajudar a fer que les diferències es reduïren a l'inici del segon, però l'aparició de Nacickaite va acabar per estirar pel marcador de nou per a les de casa. Pareixia no trobar buits per a assaltar el la cistella basca Valencia Basket, però una bona acció de Joy Adams i un 2+1 a tauler de María Bettencort mantindrien la diferència per davall dels 10 punts al descans (39-30).

I en la segona part, el taronja va brillar més que mai. Valencia Basket va exhibir la seua millor versió. La direcció d'Anna Gómez, les canastres de Jori Davis i els triples de María Pina, van anul·lar a una perillosa Berezhynska que anotava amb facilitat per part de Gernika. Les valencianes inclús es van posar per damunt, i només una canastra en l'últim segon va evitar que ho mantingueren al final del tercer (55-54).

En l'últim, no es va poder gestionar millor per part de les de Rubén Burgos el partit. Tinara tornava a empatar, Joy Adams mostrava el camí amb un triple i Tamara Abalde ho aprofitava amb una bona acció a cistella passada. Meiya va elevar el parcial a un 0-8 que donava 6 punts de diferència i encara que Courtney Williams i Roundtree ho van intentar, els tirs lliures, amb un gran percentatge d'encert, van donar la històrica victòria a Valencia Basket.

Amb este triomf, Valencia Basket jugarà a casa diumenge que ve a les 20 per a aconseguir ficar-se en semifinals en la seua primera participació històrica en un playoff.