Exhibició de Valencia Basket en Gernika per a aconseguir unes històriques semifinals (49-75)

17/04/2019

Un any després de conéixer els seus rivals per a la Fase d'Ascens a Lliga Dia, Valencia Basket escriu una nova pàgina en la seua història. L'equip de Rubén Burgos, en un excel·lent partit en què va donar tota una exhibició de treball defensiu, va doblegar Gernika per a situar-se entre els millors 4 equips del país, aconseguir les semifinals en la seua primera participació, i aconseguir plaça per a disputar competició europea la pròxima temporada.

Les dos primeres cistelles van ser de Gernika, però Meiya va trencar el xicotet parcial. La de Mali es va encarregar de demostrar ràpidament que havia oblidat la mala sort que estava tenint en la sèrie. De la seua mà, i de la d'una espectacular Jori Davis, Valencia Basket va obrir marge. L'escolta americana, en el seu millor moment de la temporada, va robar balons, va asfixiar en defensa i va córrer per a anotar en atac en un primer quart espectacular. Ho intentava Mario López des de la banqueta però no va arribar la reacció i un triple de Bettencourt va posar el +10 tras el primer quart (8-18).

Res va canviar en el segon. I això que la irrupció de Naiara Díez pareixia que donava un altre aire a les basques. Però Valencia Basket va trobar en la intensitat de Joy Adams el recurs necessari per a frenar a les de casa, en atac, amb Luci Pasqua com a únic perill. I a l'altre costat de la pista, la connexió Meiya-Tamara va començar a funcionar i la diferència inclús va créixer abans del descans (20-33).

I en la segona mitat, quan tots esperaven que s'igualaren les forces, Valencia Basket va aconseguir un nivell més. Anna Gómez en la direcció, l'encert exterior de Pina, els ràpids moviments de Tamara en el pal, la Meiya de tota la temporada i la diferència que continuava creixent sense trobar solució l'equip local a pesar dels intents de Roundtree i Williams. Un bloc sòlid a un nivell defensiu espectacular i amb encert en atac que pràcticament va tancar el partit en el tercer quart. Un autèntic festival de bàsquet. Per al record (28-53).

Només va haver de gestionar la diferència Valencia Basket en l'últim, en un parcial en què va intentar maquillar Lointek Gernika amb els triples de Díez, Berezhynska i Vanderwal, però ho va impedir Valencia Basket no perdent la intensitat i mantenint la velocitat en atac, a més de l'encert en els tirs lliures. Fins de 30 punts va arribar a guanyar un equip que va demostrar no tindre límits i que això del passat diumenge va ser només un mal dia.

Impressionant reacció de l'equip taronja, que escriu una nova pàgina en la seua història, i continua somiant ja no com un acabat d'ascendir, sinó com un dels millors equips de la màxima categoria del bàsquet nacional.