VBC-UNI: el partit més repetit en les últimes quatre temporades

22/04/2019

Els partits entre Valencia Basket i Unicaja s'han convertit en un vertader clàssic en les últimes temporades. Des de la temporada 2015-16, estos dos equips s'han trobat tant en la Lliga Regular com en el Playoff de la Liga Endesa, en la 7DAYS Eurocup, en la Turkish Airlines Euroleague i en una semifinal de la Supercopa Endesa fins al punt de convertir-se en el partit més repetit per a l'equip taronja en les últimes quatre temporades. El del dimecres a la Fonteta serà el 20é enfrontament davant l'equip malagueny des de l'inici de la temporada 2015-16, amb un balanç que fins al moment és favorable a l'equip taronja (14-5).

 

En la Liga Endesa s'han enfrontat en nou ocasions en les últimes quatre temporades, amb sis triomfs valencians i tres malaguenys. En competicions europees en altres nou ocasions, amb set victòries taronja i dos triomfs verds. I en la semifinal de la Supercopa Endesa 2017, que acabaria amb el títol per al Valencia Basket, l'equip valencià es va imposar per 83-78.

 

Bona dinàmica a la Fonteta davant Unicaja

Dins d'eixa ratxa d'enfrontaments freqüents, Unicaja visitarà la Fonteta per desena ocasió en els últims quatre anys. Els precedents són clarament favorables per a l'equip taronja, que s'ha imposat en huit d'eixes nou visites del conjunt malagueny. Encara que l'Unicaja es va portar el triomf de la Fonteta probablement en el més significatiu d'ells, quan va guanyar el tercer partit de les Eurocup Finals 2016-17 per a alçar el títol a València. La ratxa també és positiva en la Liga Endesa, on l'equip taronja repetix l'estadística i s'ha imposat en huit de les últimes nou visites de l'Unicaja a la Fonteta en partit de competició nacional. L'última vegada que l'equip malagueny va guanyar un partit de Liga Endesa a la Fonteta va ser en la temporada 2014-15, quan es va imposar per 64-75 amb l'ara taronja Will Thomas com el millor de l'equip verd (17 punts, 4 rebots i 20 de valoració).

 

L'últim precedent en la Liga Endesa a la Fonteta va acabar amb triomf taronja per un ajustat 74-73 amb un triple final de Sam Van Rossom (17 punts) que va ser decisiu per a decantar la balança del costat taronja. I ja hi ha un precedent d'esta mateixa temporada entre estos dos equips a la Fonteta. El corresponent a la primera jornada del Top 16 de la 7DAYS Eurocup en el qual Valencia Basket va guanyar per 85-74. Alberto Abalde, amb 14 punts, 7 rebots i 24 de valoració i Will i Matt Thomas, amb 18 punts cadascun, van ser els més destacats en el triomf local.

 

El partit més freqüent en Liga Endesa

Però esta estreta relació no és només qüestió de les últimes quatre temporades. La visita de l'equip malagueny a la Fonteta el dimecres 24 suposarà el 75é enfrontament entre estos dos equips en la Liga Endesa. Amb eixa xifra, Valencia Basket igualarà els 75 partits en ACB que l'equip taronja ha disputat davant el Real Madrid perquè siguen els seus rivals més freqüents en l'elit del bàsquet espanyol. Els precedents generals estan molt igualats, amb 38 victòries del Valencia Basket i 36 de l'Unicaja fins al moment.


TAGS: