Remuntada de caràcter per a portar-se la victòria de Saragossa (89-91)

27/04/2019

Valencia Basket va haver de reposar-se fins a quatre ocasions dels seus mals començaments de quart per a remuntar un desavantatge que va arribar a ser de fins a catorze punts en el tercer acte per a guanyar en la pista del Tecnyconta Zaragoza per 89-91. Guillem Vives anotant o assistint i Will Thomas fent mal en el pal baix van ser claus per a acabar sumant la victòria en un partit en el qual fins a set jugadors van anotar en dobles figures.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un palmeig del pivot montenegrí i un triple de Sastre van igualar l'ímpetu inicial dels saragossans encara que un parcial de 9-0 dels locals va tornar a estirar l'avantatge del Tecnyconta Zaragoza obligant a Jaume Ponsarnau a parar el partit amb 14-5. Sastre va tallar el parcial des del tir lliure però McCalebb continuava fabricant-se punts i els triples de l'equip taronja no entraven pel que Justiz va posar la renda local per damunt de la desena al pas pel minut 6. Sastre continuava sent l'únic amb encert i va clavar el triple i es va fabricar la safata (10 punts en els primers set minuts). A més la dupla formada pel mateix Sastre i Vives va pujar el llistó defensiu i va provocar els primers errors de l'ofensiva aragonesa, la qual cosa unida a l'encert des de la mitjana distància de Matt i dos tirs lliures de Will van ampliar el parcial a un 0-9 que va posar el 18-16. L'equip taronja va fallar després de robatori i Berhanemeskel va castigar amb un triple, però Tobey es va penjar després d'una bona circulació. Una cistella després de rebot ofensiu de Justiz i un triple de San Emeterio van deixar el marcador en 23-21 al final del primer acte.

Un nou triple de San Emeterio i Tobey van contindre el moment ofensiu de Nacho Martín i el ganxo de Radovic, però l'equip saragossà continuava trobant l’anella amb facilitat i castigant els errors per a córrer i posar el 34-27 a set minuts del descans. Almenys Tobey anotava baix l’anella però el joc col·lectiu del Tecnyconta Zaragoza permetia cistelles fàcils amb Radovic culminant per a protegir la renda local. Vives va clavar el triple però Radovic seguia de dolç i Seibutis des de la mitjana distància posava el 40-32 al pas per la meitat del segon acte. Dubljevic es va fabricar el ganxo, i encara que Nacho Martín va fer el mateix, Will Thomas va ficar el triple des de la cantonada i un fade-away per a acostar a l'equip taronja i un altre triple, en este cas de Dubljevic, va igualar la trobada a 42. Un mat de Justiz va parar el parcial en 0-8 i després de la pèrdua, Okoye va ficar un triple al qual va replicar Van Rossom amb un altre i Dubljevic el va tornar a empatar baix l’anella. Seibutis i Van Rossom des del tir lliure i un triple llunyà entre dos jugadors taronja de Seibutis manava el partit al descans amb 52-48.

L'equip saragossà va aprofitar la falta d'encert de Valencia Basket en els primers compassos de la segona meitat per a ampliar la seua renda a catorze amb un parcial de 10-0 que va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 62-48. Un palmeig de San Emeterio va tallar el parcial en contra però Williams després de rebot ofensiu defensava la renda local. La defensa taronja va augmentar la seua intensitat i Matt Thomas va ficar el triple després de l'estratègia de fons i després de la defensa, Dubljevic va ficar un altre des de la cantonada per a baixar el desavantatge de la desena abans del mat de Nacho Martín. Vives es va fabricar la safata pel centre i després de la pèrdua aragonesa, un triple del mateix Vives el baixava al 66-60. Després d'un parell d'errors, la safata en transició de San Emeterio va acostar a l'equip a quatre abans de la cistella de Williams. Will Thomas es va inventar un 2+1 en l’anella passada, Alocén va anotar la safata a taula i Matt Thomas va fer el mateix a taula després de rebot ofensiu. Van Rossom va ficar la safata atacant el cércol pel centre i després del tap de Will, el propi ala-pivot taronja li va donar la volta des del tir lliure per a posar el primer avantatge taronja i posar el 70-71 amb deu minuts per jugar.

Okoye i Justiz van tornar a posar per davant a l'equip local i una safata de Seibutis va portar a Jaume a parar-ho amb 76-71 quan encara no s'havien consumit dos minuts de l'últim acte. Un 2+1 de Justiz va ampliar la renda saragossana a huit abans d'una cistella de Tobey i un encert des de la mitjana distància de Matt Thomas. Una tècnica a la banqueta saragossana va donar un tir lliure a Matt per a baixar-lo a tres i Tobey baix l’anella va posar a un a l'equip taronja amb cinc minuts per jugar. Una safata després de robatori de Sam Van Rossom va remuntar per quarta vegada el partit per a València Basket i Porfi Fisac va ser eliminat del partit després de la seua segona tècnica. Matt des del tir lliure posava el 79-81, Okoye va clavar el triple per a canviar de nou el sentit del partit i Vives li va contestar amb un altre triple. Will es va fabricar el fade-away malgrat la bona defensa de Nacho Martín i Williams es va penjar del cércol taronja. Encara que un alley-oop baixat per Tobey mantenia quatre a dalt a l'equip taronja. Els dos equips van fallar els seus atacs següents i Okoye li va traure dos tirs a Doornekamp per a ficar un i posar el 85-88 amb 44 segons. Els àrbitres van xiular falta en atac a Vives i una tècnica al base taronja, la qual cosa li va donar un tir lliure a Seibutis per a acostar als seus a dos amb 22 segons. Sastre va defensar extraordinariament la safata de Seibutis, va haver-hi falta ràpida sobre Tobey i una altra sobre Vives que ho manava a la línia de personal perquè ficara els dos amb huit segons per jugar. Okoye va clavar el triple, va haver-hi falta ràpida sobre Tobey que va ficar el primer i va fallar el segon perquè el partit acabara amb 89-91.