Valencia Basket suma (la setena seguida) i seguix davant Movistar Estudiantes (90-82)

12/05/2019

Valencia Basket va augmentar la seua ratxa de victòries consecutives a set després d'imposar-se a la Fonteta al Movistar Estudiantes per 90-82. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja va començar a obrir bretxa en el segon quart i ho va trencar definitivament en el tercer. Mike Tobey, amb 24 punts, 7 rebots i 27 de valoració va ser el braç executor en una trobada en el qual fins a set jugadors van superar la desena de valoració.

 

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El base taronja va ficar la primera del partit i San Emeterio es va fabricar la safata pel centre, però Movistar Estudiantes va trobar la inspiració de diversos jugadors per a posar-se per damunt abans d'un triple de Vives. Clavell li va contestar amb un altre i el capità no trobava l'encert, però el quadre col·legial tampoc i Will el va empatar a 9 en arribar a la meitat del primer acte. Dubljevic baix l’anella va retornar l'avantatge a l'equip taronja i Vives amb el seu segon triple la va defensar malgrat els punts massa còmodes de Whittington. Un 2+1 de San Emeterio va ser equilibrat per dues cistelles de Gentile i la safata de Van Rossom per tres tirs lliures de Clavell que tornaven a posar per damunt a l'equip madrileny. Un 2+1 de Gentile i una cistella de Tobey a passada de Van Rossom ho deixava en 21-23 al final del primer quart.

 

Un triple de Doornekamp va obrir el segon acte i dues accions culminades baix el cércol per Tobey mantenien per damunt a l'equip taronja malgrat els punts de Gentile. Un triple del pivot nord-americà va ser replicat per Arteaga baix l’anella, però Labeyrie va baixar un alley-oop i Doornekamp es va anar al cércol amb decisió per a posar el 35-28 a sis minuts del descans. Dubljevic baix l’anella va posar el +9 abans dels tirs lliures de Cook que tallaven el parcial taronja. Doornekamp després d'una estratègia de fons i Labeyrie en transició després d'una preciosa passada de Diot van posar per primera vegada la renda per damunt de la desena (41-30) i encara que Caner-Medley va trobar el cércol en l'acció següent i un tir lliure d'una protestada falta sobre Clavell ho van retallar un poc, Dubljevic després de rebot ofensiu i un mat de Tobey protegien la renda taronja. Clavell i Tobey van intercanviar cistelles, Whittington va clavar el triple i Will Thomas va convertir dos tirs lliures. Whittington es va fabricar el ganxo i Tobey li va retornar el triple per a arribar al descans amb 52-40.

 

Una cistella després de rebot ofensiu de San Emeterio va obrir la segona meitat i Clavell va contestar amb un triple abans d'un encert des de la mitjana distància del capi Rafa Martínez. Dubljevic amb un palmeig va posar el +15 abans d'un ganxo de Whittington i Will Thomas des del tir lliure posava el 60-45. Clavell va anotar després d'un carretó el seu segon triple del quart però San Emeterio des de la línia de personal mantenia l'avantatge estabilitzat. Un parell de faltes protestades per la graderia van ficar en bonus al Valencia Basket, que va atacar per primera vegada la zona plantejada per l'equip col·legial clavant un triple de Van Rossom. Tobey després de rebot ofensiu i Will a passada de Vives van ampliar la renda local fins al 69-51 a tres minuts del final del tercer quart. Arteaga va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip finalitzant les accions però Tobey seguia percutint el cércol estudiantil, en este cas des del tir lliure. L'encert des de la personal dels interiors equilibrava els punts fàcils d'Arteaga i un ganxo de Tobey posava per primera vegada la vintena d'avantatge. Una pilota penjada baixada per Labeyrie i un triple sobre la botzina de quart de Sastre ho deixaven en 80-57 amb deu minuts per jugar.

 

Tobey va convertir en dos punts la pilota penjada per Diot i Doornekamp els tirs lliures en un inici de quart en el qual només Caner-Medley trobava encert per part col·legial per a reduir una renda local que va arribar a ser de fins a 27 punts. Valencia Basket va entrar prompte en bonus i anotava des de la personal encara que un triple de Cook baixava el desavantatge col·legial als 20 punts. Sense encert en el triple, Dubljevic va continuar ficant des del tir lliure i Josep Puerto va tornar a jugar amb la camiseta de Valencia Basket (per primera vegada esta temporada després de la cessió a Oviedo) amb tres minuts per davant. L'orgull col·legial li va fer reduïr un poc el seu desavantatge


TAGS: