Unicaja s'avança (78-85) obligant a Valencia Basket a guanyar a Màlaga

31/05/2019

El quadro andalús s'imposa en el primer partit amb una gran actuació de Draguen Milosavljevic, autor de 28 punts, amb la qual cosa recupera l'avantatge de camp. El diumenge, segon assalt a Màlaga, València Basket haurà de véncer per a forçar un tercer partit a València

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El montenegrí va ficar amb un ganxo la primera de l'equip taronja,i encara que els exteriors de l'Unicaja van trobar l’anella amb massa facilitat en penetració, un triple de Van Rossom va posar el primer avantatge taronja. Una anella passada del base belga i un triple de Sastre van ampliar la renda local i una safata de San Emeterio en transició posava el 12-4 amb un parcial de 9-0. Jaime Fernández va tallar la ratxa taronja amb un 3+0, però després de diversos rebots, Lessort va anotar per a col·locar el 12-9 només una jugada després. Will es va penjar a una mà després de rebot ofensiu, Waczynski va clavar un triple i una safata de San Emeterio posava el 16-12 al pas pel minut 5 d'un partit que va començar frenètic. San Emeterio va convertir un triple llunyà, Wiltjer li va replicar amb un altre i Tobey va anotar en la segona opció. Encara que també ho va fer Shermadini i després de la fallada taronja, Waczynski va ficar el triple per a posar a un als seus (21-20 min.7). Tobey va baixar la pilota penjada per Vives, Waczynski ho va empatar amb el seu tercer triple i Shermadini a anella passada va tornar a posar per damunt al quadre malagueny. Rafa ho va empatar amb una bombeta, Shermadini va ficar el ganxo, Doornekamp va palmejar dins el tir forçat de Will i un triple sobre la botzina de quart de Wiltjer ho deixava en 27-30 després d'un primer acte replet d'encert pels dos costats.

Un triple de Vives va ser la primera cistella del segon quart i la pujada d'intensitat defensiva de l'equip taronja li va llastrar un poc en l'eficàcia ofensiva, encara que una acció individual de Vives va tornar a posar per damunt a l'equip taronja fins a dos triples seguits de Suárez per a posar el 32-36. Un tap amb safata en l'altre costat de Vives va activar l'ofensiva i la graderia taronja després d'un parell de minuts de desencert i dos tirs lliures del base català, que va monopolitzar l'ofensiva del Valencia Basket en la primera meitat del quart, ho empataven a 36 a quatre minuts del descans. Van Rossom des de la mitjana distància li va donar la volta i Dubljevic des del tir lliure va ampliar el parcial que es va convertir en un 11-0 amb un triple de Van Rossom que portava a Casimiro a parar el partit amb 43-36. Jaime Fernández va tallar el parcial des del tir lliure i Milosalvjevic va anotar per elevació per a manar el partit al descans amb 43-40.

Will Thomas des del tir lliure va obrir l'anotació de la segona meitat però Milosalvjevic va ficar el triple en l'altre costat i després de diversos errors, Wiltjer ho va empatar a 45. Un triple de Milosavljevic va posar per damunt a l'Unicaja però una cistella amb addicional de Doornekamp ho tornava a empatar. Wiltjer i un palmeig de Dubljevic mantenien l’encontre equilibrat però el tercer triple del quart de Milosavljevic deixava manant a l'Unicaja al pas per la meitat del tercer quart (50-53). Will després de caçar el seu propi rebot ofensiu no aconseguia contindre el festival ofensiu de Milosavljevic al qual es va unir amb una cistella des de la mitjana distància Alberto Díaz per a posar el 52-60. Tobey va tallar el parcial baixant una pilota penjada i després del temps mort, San Emeterio va ficar la safata amb un poc de fortuna per a continuar retallant abans d'un nou triple de Milosavljevic i una cistella de Waczynski que posava nou a dalt a l'Unicaja. Will es va fabricar el ganxo i després va palmejar dins el tir de Vives per a deixar-lo en 60-65 amb deu minuts per jugar.

Milosavljevic continuava ficant tot el que tirava i l'equip malagueny continuava castigant les pèrdues per a tornar a estirar el seu avantatge i posar una nova màxim desavantatge amb cinc punts seguits de Waczynski per a posar el 60-72 amb huit minuts per jugar. Labeyrie va anotar després del temps mort taronja però Lessort també ho va fer amb un palmeig i Milosavljevic es va anar a l’anella per a posar 14 a baix al Valencia Basket. Dubljevic i Vives en transició després d'un robatori tractaven d'aconseguir animar l'ofensiva taronja i darrere l'altre robatori de Labeyrie i una falta no xiulada sobre el francés, la jugada va acabar amb un mat de Dubljevic que portava a Casimiro a parar el partit després de baixar el desavantatge de la desena (67-76 a 5:31 del final). Milosavljevic va acudir al rescat del seu equip amb un triple des de la cantonada però Van Rossom va ficar un altre i Dubljevic va perdonar un tir lliure per a retallar a huit. Unicaja va fallar però els àrbitres van xiular falta en atac en la penetració de Van Rossom i Jaime Fernández va anotar des de la mitjana distància. L'equip taronja va perdre la següent pilota però va defensar i Van Rossom va convertir la safata ràpida. Però Unicaja anotava des de la personal, la qual cosa unida a una cistella de Suárez protegia la renda visitant i sense deixar ja temps a la reacció taronja, que només va poder retallar per a deixar el marcador final en 78-85.