Valencia Basket conquerix Màlaga perquè la sèrie es decidisca el dimarts a la Fonteta (69-76)

02/06/2019

Valencia Basket ha recuperat el factor pista en la seua eliminatòria de quarts de final davant l'Unicaja després d'imposar-se a Màlaga per 69-76 i forçar el tercer partit, que decidirà el bitllet a les semifinals el dimarts 4 de juny a les 21:00h. L'equip taronja va dominar el partit durant els primers quinze minuts, però Unicaja es va refer d'un desavantatge de 16 punts i va portar el partit a un final apretat en el qual la defensa taronja de les últimes accions i la inspiració de San Emeterio (17 valoració) van decantar la balança del costat valencià.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Després d'un inici d'intercanvi d'errors, un triple de Vives va ser la primera cistella del partit i una safata de Abalde mantenia per damunt a l'equip taronja malgrat els primers punts locals, obra de Waczysnki. L'aler gallec va encertar des de la mitjana distància per a posar el 2-7 en arribar a la meitat del primer quart. I malgrat la cistella de Lessort, Abalde va ficar el triple per a posar sis a dalt a l'equip taronja. Tobey es va penjar per a replicar als lliures de Jaime Fernández i Labeyrie va culminar la transició per a posar el 6-14 a tres minuts del final del primer acte. Tobey baix l’anella continuava sent la destinació favorita de les passades de Vives i encara que Lessort i Waczysnki van activar l'ofensiva malaguenya amb accions de mèrit, Will es fabricava la safata baix l’anella per a defensar la renda i Tobey baixant una pilota penjada ho ampliava a deu punts. Dos tirs lliures de Díaz ho deixaven en 12-20 al final del primer quart.

El segon quart va començar amb un 2+1 de Will Thomas i una safata en transició de Sastre que posaven un 12-25 abans d'una bona pilota interior convertida per Suárez que tallava el parcial en 2-9. Un triple de Van Rossom deixava la renda taronja en catorze abans que el partit entrara en un moment on ningú aconseguia anotar i del qual el va traure Will Thomas des del tir lliure després d'un robatori de Doornekamp. Milosavljevic va ficar els seus primers punts al pas pel minut 15 però Vives va trobar a Dubljevic baix l’anella per a arribar amb 16-32 al temps mort televisiu. Díez va revitalitzar l'ofensiva malaguenya amb quatre punts seguits però Dubi continuava convertint fàcil baix l’anella. L'energia de Lessort va consolidar la reacció de l'Unicaja amb quatre tirs lliures seguits i un alley-oop per a baixar la renda taronja a huit (26-34 min.18). L'equip taronja no aconseguia anotar i si ho feia Jaime Fernández per a retallar a sis abans que li xiularen una tècnica per protestar. San Emeterio des de la personal va parar el parcial en 10-0, Wiltjer va ficar un tir lliure i Jaime Fernández va ficar el primer triple de l'Unicaja per a acostar-los a tres. Una cistella des de la mitjana distància de Van Rossom manava el partit al descans amb 32-37.

Un ganxo de Will i una safata després de tap de Sastre van obrir la segona meitat i encara que Alberto Díaz va trobar el camí fins l’anella, Dubljevic es va fabricar el ganxo per al 34-43. Lessort va acudir de nou al rescat del seu equip amb segones opcions o assistint per al triple de Wiltjer. Després d'un parell d'errors de l'equip taronja i una acció desafortunada en la qual Dubljevic es va obrir la cella, un triple de Roberts des de la cantonada va posar el 42-43 en arribar a la meitat del tercer acte. Un nou triple de Roberts va posar per damunt a l'Unicaja per primera vegada en el partit i Tobey va trencar el parcial i el va empatar anotant baix l’anella. Però els triples d'Unicaja començaven a entrar, en esta ocasió de la mà de Wiltjer i una safata d'Alberto Díaz posava el 50-45. Tobey va anotar des del tir lliure i després baixà un alley-oop per a tornar a acostar a l'equip taronja abans de cometre la seua quarta falta personal. Labeyrie va ficar el triple des de la cantonada per a donar-li la volta al marcador i Alberto Díaz li va contestar amb un altre per a deixar-lo en 53-52 amb deu minuts per jugar.

Tobey ha palmejat dins el tir de Vives per a ficar la primera de l'últim acte, Roberts va anotar dos des de la personal i San Emeterio va convertir des de la mitjana distància en un continu intercanvi de colps que va allargar Milosavljevic després de rebot ofensiu i San Emeterio en acció individual. Una bona defensa i una transició culminada per Vives van canviar la dinàmica d'intercanvi permanent del comandament del marcador però Milosavljevic va anotar després del temps mort i San Emeterio només va anotar un tir, la qual cosa va permetre a l'aler serbi d'Unicaja empatar el partit a 61 a sis minuts del final. Shermadini es va penjar per a posar de nou a dalt als locals però Vives li va contestar amb un triple a una cama. Jaime va anotar baix l’anella però San Emeterio es va traure del barret una cistella amb addicional per a canviar de nou el comandament del partit i una altra en acció individual per a donar un poc d'aire a l'equip taronja i entrar amb 65-69 en els últims tres minuts. Suárez es va fabricar la cistella venint des de fora i San Emeterio va traure la personal però només va aprofitar un. La defensa taronja va furtar la pilota i tot i l’errada de Will, San Emeterio va caçar el rebot ofensiu i va assistir al propi Will Thomas per a posar el 67-72 a 1:09 del final. Jaime Fernández va fallar la safata però en l'atac taronja, li van xiular falta en atac a Dubljevic. Roberts tampoc va anotar i després d'esgotar un poc de temps, Lessort li va fer falta a Van Rossom que no va perdonar des de la línia de personal. Roberts va anotar ràpid, i els tirs lliures de Vives van deixar el marcador final en 69-76. El tercer partit, el que decidirà la sèrie i el bitllet a les semifinals, el dimarts a la Fonteta.