Tamara Abalde, María Pina i Queralt Casas, campiones d’Europa

07/07/2019

La culminació perfecta a una temporada per al record. El projecte femení de Valencia Basket ha donat un pas més. Després dels èxits que ha oferit la primera participació en Lliga Dia, Tamara Abalde i María Pina van veure el seu esforç recompensat amb un buit en la llista definitiva de Lucas Mondelo. A elles es va unir Queralt Casas, un dels primers reforços taronja de cara a la pròxima temporada. I juntes, les tres, han sigut una peça més en eixe puzle que ha encaixat a la perfecció per a repetir el tremend èxit que suposa “campionar” a Europa. I no ha sigut un èxit fàcil. La selecció ha hagut de competir tots i cada un dels partits en el camí cap a la final, sabent patir davant de l'amfitriona en semifinals, traient una capacitat d'afrontar les dificultats a l'abast només d'uns pocs triats.

 

En eixe camí d'obstacles, les tres taronja han anat sumant minuts, aportant el seu granit d'arena, i creixent en la sintonia en què ho feien les seues companyes. Una línia ascendent que ha tingut la seua culminació en la final. Les espanyoles van ser una màquina des de l'inici davant d'una baralladissa França que no es vi vindre baix a pesar de les advertències que els llançava el marcador. La direcció perfecta de Palau i Domínguez, els triples de Xargay, Nicholls en la zona, Laura Gil en totes parts... Les de Mondelo van demostrar tindre el partit ben preparat. Una màxima de +17 així se'l demostrava a les gales, que a pesar d'això van tornar a estrényer el marcador. Al descans +14, i en la represa, més del mateix. Gruda i Hartley s'encabotaven a donar emoció al partit, però Espanya, amb Queralt Casas en pista, aportant els seus dos punts després de trencar la seua defensora i rebre l'assistència de Xargay des del fons, controlava el partit a la perfecció, i no es permetia relaxació.

 

La diferència no va baixar, el joc espanyol va continuar fregant la perfecció i el partit, per a major gaudi dels aficionats espanyols, va acabar sense patiment i amb la participació de les jugadores taronja, que van tancar la seua aportació en la final amb 2 punts en el cas de Pina i Casas, i 4 minuts en el de Tamara Abalde.

 

Un reflex més del treball de les jugadores taronja, que no han deixat d'esforçar-se i han obtingut la seua recompensa per a tancar una temporada que es recordarà sempre.


TAGS: