Josep Puerto es penja la plata en l'Eurobasket U20

21/07/2019

Josep Puerto es penja la medalla de plata amb la selecció espanyola en l'Eurobasket U20 Masculí després d'un gran partit en què no van poder amb Israel, l'amfitrió del torneig (92-84). El jugador del València Basket es puja al podi d'Europa després d'haver comptat amb minuts durant tot el campionat, però especialment havent completat una excel·lent actuació en la final davant de 4.000 espectadors en Tel Aviv. 13 punts (amb 75% d'encert en triples), 1 rebot, 1 assistència i 12 de valoració en 22 minuts.

 

La gran aportació del canterà taronja no va ser prou, com tampoc ho van ser les dobles figures del base Carlos Alocén (10 punts i 11 assistències amb 7 rebots) o els punts de Miguel González (14p) i Arnau Parrado (13p). L'Espanya de Joaquín Prado va mostrar un gran joc d'equip durant tot el campionat i va exhibir a una bona generació de jugadors. Plata que sap ben després d'haver barallat fins al final.

 

Encara que els amfitrions van començar avisant des de ben prompte amb un parcial de 10-2 en l'inici de partit, la selecció espanyola no havia arribat invicta fins a eixe moment per casualitat. Des de la gran direcció de Carlos Alocén, el primer quart acabaria amb màxima igualtat i amb Josep Puerto disputant els seus primers minuts de la final. Molt bones sensacions per al jugador taronja, sobretot en defensa, que va continuar en pista bona part del segon período, quan amb un triple va posar l'avantatge espanyol en 5 punts. Gran treball grupal dels de Joaquín Prado que no van poder aprofitar, perquè se'n van anar al descans també amb taules (42-42).

 

A mesura que va ser transcorrent el tercer quart, Madar i Avdija es van apoderar del joc i van trencar eixa igualtat. Israel va aprofitar molt bé les pèrdues espanyoles per a colpejar en contraatac i van començar els últims deu minuts amb un avantatge de 7 punts. El mal moment per als espanyols es va continuar prolongant i Avdija, que va acabar amb 23 punts, va continuar ampliant la renda local. Puerto va tornar a pista en eixe moment i va aportar amb solidesa. Per desgràcia, l'absència d'encert espanyol va obrir la porta a què Israel continuara ampliant l'avantatge. Va arribar a 17 amb el crono baixant. A pesar de tot, Espanya no va perdre la fe. Sergi Martínez va reduir a 8 punts però el temps no va donar per a més. Ben lluitat i de volta a Espanya amb la plata.


TAGS: