L'Alqueria acull des de demà el millor curs d'entrenador professional d'Europa

23/07/2019

L’Alqueria del Basket acollirà des de demà el primer curs d'entrenador de bàsquet professional nivell 4 que se celebra a Europa: el Procoach Basketball. Igor Kokoskov, Lionel Hollins, Dimitris Itoudis, Luigi Lamonica o Lucca Banchi, entre molts altres. Un cartell de luxe amb alguns dels millors tècnics del món durant cinc dies intensius, del 24 al 28 de juliol, en les millors instal·lacions del continent. Tal és el prestigi d'este curs que ha sigut mereixedor del Primer Premi Emprén Esport 2019 de la Fundació Trinidad Alfonso.es de demà el millor curs d’entrenador professional d’Europa

 

Un curs dedicat a entrenadors superiors que revoluciona la formació de bàsquet a Europa. Es postula com la ferramenta ideal per a entrenadors que vullguen aconseguir un nivell més superior encara de coneixements i experiències, en un entorn espectacular que potència el Networking i la busca d'oportunitats d'ocupació.

 

Esta Esta primera edició del curs Procoach Basketball donarà el tret d'eixida demà amb un acte d'inauguració a les 11:30h que tindrà lloc en la pista central de L’Alqueria del Basket i en el que intervindrà Igor Kokoskov, actual primer 'asistant coach' dels Sagramento Kings (NBA) que va ser head coach dels Phoenix Suns (NBA) i Eslovènia. El reputat eslové, primer entrenador cap europeu en la història de la millor lliga de bàsquet del món, serà l'encarregat d'estrenar el curs amb el primer clínic en què parlarà dels conceptes tàctics de la NBA que són útils per a FIBA. Jose María Izquierdo i Carles Duran completaran a la vesprada la primera jornada.

 

El divendres hi haurà molt sabor espanyol amb Jaume Ponsarnau (València Basket), Jota Cuspinera (Fuenlabrada), Moncho Fernández (Obradoiro) i Víctor Lapeña (campió de l'Eurocup Women Nadezhda Ormeburgo) però tindrà un dels seus plats forts al matí amb molt nivell internacional. L'entrenador del CSKA de Moscou, campió de l'Eurolliga, Dimitris Itoudis i Pete Domínguez, coordinador de vídeo de Los Ángeles Clippers (NBA), seran els ponents.

 

Sens dubte, el dissabte el gran protagonista serà Lionel Hollins, campió de la NBA, ex head coach dels Memphis Grizzlies (NBA) i els New York Nets (NBA) i actual assistent dels Lakers. Hollins estarà molt ben acompanyat en la penúltima jornada per un dels àrbitres amb més experiència en Eurolliga com Luigi Lamonica i per Xavi Schelling, encarregat de la ‘ciència de l’esport’ en Sant Antoni Spurs (NBA). A la vesprada hi haurà molta presència de la Ciutat del Túria amb Ponsarnau junt amb Chechu Mulero (director esportiu del València Basket) i conclourà el dia el valencià David Llopis, director del Màster de Psicologia per a entrenadors d'alt rendiment, una àrea cada vegada més reconeguda en el món esportiu.

 

L'entrenador d'UCAM Múrcia Sito Alonso estrenarà l'última jornada del Procoach, seguit per John Towsend, encarregat del desenvolupament de jugadors en els Philadelphia 76ers (NBA). Hollins reapareixerà després d'ells per a posar el passador d'or en L’Alqueria del Basket a un curs d'entrenadors mai abans celebrat a Europa.


TAGS: