Allison Feaster: “Molt orgullosa d'haver jugat ací i vindre com a ambaixadora del Jr. NBA”

01/08/2019

Una llegenda de la WNBA amb passat taronja. Allison Feaster torna a València com a ambaixadora del Jr. NBA en l'Europe & Middle East Training Camp previ al Global Championship que se celebrarà en Orland. La jugadora ja retirada, va jugar en el Ros Casares en la temporada 2006-07 després de passar per Los Angeles Sparks i Charlotte Sting i abans de recalar en Indiana Fever, tots ells equips de la NBA femenina. Els seus llaços amb València continuen sent molt forts.

 

La nord-americana ha tornat en esta ocasió amb un propòsit, ser el referent dels 20 xics i xiques del nostre continent en la seua preparació per al Jr NBA Global Championship: “Estic molt orgullosa d'estar ací. Sempre he valorat tindre estes oportunitats de compartir les meues experiències amb xiquets, amb jugadors jóvens que volen accedir a tornejos, la universitat, a alt nivel”. Per a ella és essencial que, especialment les jugadores, tinguen models que s'ha de seguir, una cosa “molt important a les jugadores jóvens que volen arribar a ser professionals”. Per això, participar en este tipus de tornejos permet que la vegen “per a poder ser un exemple per a elles”.

 

La veritat és que Feaster no desperdicia pràcticament cap ocasió per a tornar a València, on té un gran arrelament: “Quan em van dir de vindre ací no ho vaig pensar molt”. L'exjugadora assegura que aprofita “cada oportunitat que tinc de tornar a Espanya per a visitar la meua gent”.

 

Des que formara part de la plantilla del Ros Casares, l'equip de bàsquet femení ha tingut una gran progressió després d'haver sigut integrat en el València Basket, l'ascens a Lliga Femenina 1 o la creació de L’Alqueria del Basket. Feaster ha vist grans avanços però mantenint l'essència: “Veig les instal·lacions, que són impressionants, però el que no ha canviat molt és la gent. Esteban, Toni... Hi ha moltes persones que seguixen en este club, que creien en este club fa molts anys i ara estan ací fent quelcom molt important en la lliga femenina. Molt orgullosa d'haver jugat ací i de vindre com a ambaixadora del Jr. NBA”.

 

No era la primera vegada que la nord-americana xafava les instal·lacions taronja però assegura que no ha vist moltes paregudes i que “és genial que xics i xiques puguen vindre ací i tindre un lloc digne del treball que fan”. No obstant això, moltes de les seues visites a València han passat més per la Fonteta. L'exjugadora de la WNBA està seguint molt de prop l'evolució de l'equip femení: “Vaig vindre diverses vegades a veure algun partit de lliga regular i vaig vindre també en playoff. El que van fer després d'haver pujat a la categoria va ser impressionant. Crec que enguany van a fer-ho encara millor. A poc a poc arribaran on volen arribar”.


TAGS: