Rubén Burgos valora la plantilla abans de l'inici de la pretemporada

12/08/2019

El València Basket femení arranca la seua pretemporada dilluns que ve 19 d'agost. Esta setmana les jugadores estan començant a arribar i a completar les revisions mèdiques, per la qual cosa l'entrenador Rubén Burgos ha aprofitat per a realitzar una primera valoració de la plantilla en general i de les noves incorporacions en concret, abans d'iniciar el treball en grup.

 

El tècnic ha començat explicant que es mostra “amb molta il·lusió per l'inici de la nova temporada i per començar a treballar ja junts com a grup, tant les jugadores que continuen de l'any passat i algunes de fa dos temporades de lliga 2, com amb les noves incorporacions. Crec que ens complementen la plantilla. Són jugadores amb experiència a nivell internacional a Europa, tant amb les seues seleccions com en la competició en què debutarem, en l'Eurocup. El nostre objectiu ha de ser des del dia a dia començar a transformar eixa plantilla competitiva que és la que volíem tindre en un equip. No entenem açò si no és amb la unió i la compenetració de totes les jugadores per a formar un bon bloc. De res servix que hàgem incorporat molt bones individualitats si no aconseguim que siguem un equip en la pista de nou com crec que es va demostrar en cada partit i en el treball diari la temporada pasada”.

 

“L'equip necessitava reforçar-se i amb les incorporacions la primera cosa que busquem és fer que estiguen còmodes en la ciutat, fer-les sentir en el club com en sa casa i sobretot en el dia a dia en l'equip”, explica l'entrenador. A continuació ha detallat què és el que espera de cada una d'estes noves incorporacions.

 

Julia Reisingerova

“En el tema interior, érem conscients que necessitàvem més presència física en la plantilla i eixe és el paper que esperem de Julia Reisingerova. Que ens done quilos en la pintura, presència física tant en atac com en defensa i creiem que és una jugadora amb molt recorregut. Encara molt jove i segur que pot créixer dins del nostre projecte”.

 

Queralt Casas

“De Queralt Casas poc he de dir, ha aconseguit moltíssimes coses a nivell individual, de clubs i de selecció. D'ella esperem eixa experiència, eixa capacitat física defensiva que aporta a l'equip. Eixe ritme en atac segur que és una gran descàrrega per a les jugadores en posició de base, tant per a pujar el baló com per a estrényer les rivals. Necessitem que siga una jugadora important dins del nostre roster i no tenim cap dubte del seu compromís”.

 

Jana Raman

“En el cas de Jana Raman, també amb molta experiència internacional en la selecció belga i molts èxits en les últimes temporades. Jana és una jugadora d'equip sempre disposada a fer el màxim pel grup i que suma molt en intangibles. Molt bona coneixedora del joc, complementària amb interiors de pintura, ja que el seu joc de post alt i llançament exterior és molt bo. Una cosa que destaca en ella i que als entrenadors ens agrada és la seua capacitat de passe i de lectura del joc ofensiu. En defensa pot defendre tant a quatres com a cincs, ja que és una jugadora forta i molt sacrificada en eixe aspecte”.

 

Leticia Romero

“Amb Leticia sumem sobretot talent. Leticia és una jugadora que dins del seu Juventus ja té una trajectòria dilatada: NCAA, disputant WNBA, Eurolliga femenina... Crec que a nosaltres ha d'aportar-nos amb versatilitat. Tant en la posició d'un com en la de dos, la seua capacitat per a llançament exterior sempre amb bons percentatges de línia de tres en les temporades anteriors. Crec que junt amb Anna i Marina són jugadores capaces de dirigir al grup amb estils diferents en la posició de base. Sobretot pense que la línia exterior que conformem amb ella ens dóna un aspecte de versatilitat i complementarietat, ja que moltes poden jugar en posicions diferents i açò facilita molt el treball dels entrenadors”.


TAGS: