Jaume Ponsarnau valora la plantilla abans de l'inici de la pretemporada

13/08/2019

A poc menys d'una setmana que comence la pretemporada i amb alguns jugadors ja a la ciutat fent treball individual, l'entrenador del primer equip masculí de Valencia Basket Jaume Ponsarnau fa una radiografia de la plantilla de la qual disposarà per a la temporada 2019-20. El tècnic taronja reconeix que comença la nova campanya “amb la màxima il·lusió i amb un enorme repte, el d'afrontar la temporada més dura que haja afrontat mai el Valencia Basket o qualsevol altre equip d'Europa. En augmentar els equips en Eurolliga i en continuar jugant nosaltres una competició tan exigent com la Liga Endesa, això fa que l'exigència siga enorme, però també el repte. I ens fa molta il·lusió afrontar-ho”.

 

Per a fer front a una temporada amb un calendari tan llarg i complicat, Ponsarnau deixa clar que “havíem de fer una plantilla llarga, per a afrontar i tindre la màxima capacitat durant tota la temporada. I era bo afrontar-la no només amb plantilla llarga sinó a més amb bons jugadors. I en eixe sentit estem molt satisfets. Hem format una plantilla sense grans estreles però amb molt bons jugadors. Tots són molt bons jugadors i això ens ha d'ajudar a ser tot el competitius que puguem ser”.

 

L'entrenador de Valencia Basket destacava que “una de les coses per la qual estem contents és que hem pogut mantindre una idea, una característica, que és la del dinamisme. Podrem continuar sent un equip dinàmic, tant en atac com en defensa, i fins i tot creiem que podem millorar en detalls i en característiques respecte a la temporada anterior. Una altra de les coses que teníem com a objectiu era potenciar la capacitat de l'equip per a jugar el pick and roll ofensiu. Per a això hem sumat a un jugador com Quino Colom, que és un molt bon jugador de P&R i altres jugadors que ajudaran al fet que tothom jugue bé el pick and roll com Motum, que obrirà el camp amb el seu rang de tir, o com Marinkovic, que amb el seu tir també generarà una atenció. O com Maurice Ndour que és un gran jugador de P&R. A part de que Jordan Loyd serà un altre manejador i tindrem en eixe sentit no només manejadors de pick and roll en la posició d'un sinó també en la posició de dos. Un altre dels objectius importants era augmentar els recursos i registres defensius. Era important per a nosaltres partir del dinamisme, però no tindre només una defensa que ens faça previsibles. I algun dels fitxatges ens dotarà d'alguns registres defensius més que anirem sumant durant la temporada”.

 

El tècnic taronja no dubte a assenyalar que “l'estiu en este sentit ha sigut molt didàctic i ens ha servit per a adonar-nos de com està l'Eurolliga i quines són les exigències del mercat en l'Eurolliga. El primer que hem identificat és que per els millors jugadors, o els que tenen més nom, es paguen moltíssims diners. I el segon és que estos jugadors volen anar només a projectes que tinguen llicència. Això ens ha fet adonar-nos que el que havíem de sumar a l'equip eren jugadors que vullgueren estar amb nosaltres, perquè el repte és majúscul i és millor afrontar-lo amb el compromís de fer-ho al 100%. I amb il·lusió, perquè la il·lusió al final ha de ser un dels combustibles de l'energia que necessitarem per a afrontar esta temporada tan dura. I en este sentit, estem molt satisfets”.


TAGS: