Rubén Burgos: Tenim una plantilla competitiva però l'hem de transformar en un equip

21/08/2019

El València Basket femení ja treballa en grup en esta pretemporada que va arrancar el dilluns. Després d'haver passat les últimes revisions mèdiques, les jugadores s'han posat a les ordres de Rubén Burgos amb els primers entrenaments d'equip. Això sí, la plantilla no està al complet, perquè encara falta Meiya Tirera per tornar després d'haver aconseguit el bronze amb Mali en l'Afrobasket.

 

Set jugadores que formaven ja part de la plantilla: Anna Gómez, Marina Lizarazu, Irene Garí, María Pina, Rebeca Cotano, Joy Adams i Tamara Abalde; i quatre incorporacions: Queralt Casas, Leticia Romero, Julia Reisingerova i Jana Raman. A les 11 jugadores professionals, s'han afegit Lorena Segura, que ja va debutar amb el primer equip la passada campanya, i Erika Michavila, habitual en estos entrenaments de pretemporada.

 

Després de l'entrenament, l'entrenador Rubén Burgos ha atés als mitjans de comunicació en què ha sigut la primera compareixença de la temporada: “En un principi l'important és conformar un equip. Tenim incorporacions, les que volíem. Tenim una plantilla pensem que competitiva però l'hem de transformar en un conjunt, un equip. Crear sinergies i química entre elles. Els treballs ara són basant-se en els automatismes i les coses bàsiques per a començar a conéixer-nos tant dins com fora de la pista”.

 

El tècnic admet que el fet de jugar competició europea condicionarà la preparació però no l'augmentarà: “La planificació és un poc diferent. Hem començat amb temps. Tenim setmanes suficients per a preparar tant l'inici de lliga com el d'Eurocup. El fet de que no hi haja prèvia ens ajuda. La preparació serà no més exigent, sinó diferent. Segurament en funció a eixa doble competició, també el nostre roster amb 12 jugadores i algunes que poden fer diferents posicions, ens ajuda a ser un poc més flexibles en això”.

 

Una de les grans novetats ha sigut poder veure a Marina Lizarazu entrenant amb el grup després d'un any lesionada. “Ella entrenà tot l'estiu a un nivell molt alt però sola, encara sense companyes i sense grup fent activitats ací, en el Skills Camp, en el club, amb jugadores de formació, i arriba en un nivell de forma bo per a començar a treballar ja amb oposició real”, indicava Burgos.

 

Respecte als objectius, en Eurocup “partim amb la il·lusió que som nous en la competició, de que és el segon any en Lliga DIA però volem fer-ho un poquet millor que l'any passat. L'objectiu ha de ser que el dia a dia siga molt bo i que el que aconseguim hem de meréixer-ho. Com marcar-nos objectius, sempre pensem a donar un lentament més. És cert que l'any passat, al ser el debut, vam donar més que un pas. Arranquem la temporada i ens instal·lem un poc en l'elit del bàsquet nacional. Volem assentar-nos en la competició europea on som nous i mantindre el nivell molt bo en Lliga DIA que vam tindre l'any passat”, conclou l’entrenador.


TAGS: