Valencia Basket obri la pretemporada guanyant a Castelló (48-81)

30/08/2019

Valencia Basket va començar la pretemporada guanyant el seu primer amistós en la pista del TAU Castelló per 48-81 en un encontre que va suposar el primer partit com taronges de Brock Motum, Vanja Marinkovic i Jordan Loyd i on van entrar en la rotació els joves Pavelka, Jiménez i Faure. Es va perdre l’encontre per precaució per unes molèsties a la cama esquerra. L'equip taronja va dominar des de l'inici amb un parcial d'eixida de 0-7 i va mantindre estable el seu avantatge malgrat les estirades intermitents del quadre local, en el qual va destacar Gatell. En un encontre amb l'anotació molt repartida, amb cinc jugadors en 9+ punts, van destacar Doornekamp i Marinkovic amb 12 punts cadascun.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Sam Van Rossom, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Mike Tobey. La primera cistella de la trobada va ser un triple de Motum, la qual cosa unida a una cistella després de rebot ofensiu de Tobey i una transició culminada pel propi ala-pivot australià suposava un parcial d'eixida de 0-7. Van Zegeren i Djukanovic van encendre l'anotació local encara que Abalde i Van Rossom defensaven la renda taronja. Gatell trobava punts en la pintura, però també ho feia Motum, la qual cosa unida a dos triples seguits de Doornekamp posaven el 10-20 al pas pel minut 7. Mitrovic i Gatell van intercanviar cistelles i encara que l'equip taronja es va embossar una mica en l'ofensiva en el final del primer quart, el TAU Castelló no ho va aprofitar per a retallar i una falta de tirs sobre San Emeterio deixava el marcador en 14-24 al final del primer quart.

Loyd va obrir la segona meitat anotant des de la mitjana distància i Tobey va baixar un alley-oop llançat per Vives, la qual cosa unida a un triple de Van Rossom portava a Toni Ten a parar el partit (16-31 min.13). Gatell i Rosa van retallar encara que Tobey amb sis punts seguits va mantindre estable la renda taronja i un triple de Millán Jiménez la va ampliar fins al 21-40. L'equip local va donar una altra xicoteta estirada però els tirs lliures de Pavelka i San Emeterio i una cistella baix l’anella de Mitrovic portaven el partit al descans amb 26-46.

La segona meitat va començar amb una cistella acrobàtica de Loyd encara que el quadre local es va aproximar a quinze de la mà de Wade-Chatman i Rosa. Marinkovic va trencar uns minuts de sequera ofensiva amb una acció individual, encara que Wade-Chatman continuava trobant l’anella amb la seua velocitat i Van Zegeren va posar el 37-50 al pas per la meitat del tercer quart. Motum i Doornekamp van activar un poc l'atac taronja i Marinkovic va assistir a Pavelka. I després d'una bona defensa, un tir des de la mitjana distància de Loyd retornava el +18 per a Valencia Basket, encara que Gatell ho deixava en 41-57 amb deu minuts per jugar.

Gatell continuava traient avantatge als joves recanvis interiors del quadre taronja encara que Abalde i cinc punts seguits de San Emeterio defensaven la renda taronja per a arribar amb 45-64 a sis minuts per a acabar. Marinkovic posava la renda de nou per damunt de la vintena en una recta de partit que es va convertir en un intercanvi de tirs lliures. Ho va traure d'eixa dinàmica Marinkovic amb un triple eixint del bloqueig per a posar un màxim avantatge de 24 punts. L'sprint final de Marinkovic va disparar la seua anotació i la renda visitant fins als 30 i un triple de Loyd deixava el marcador final en 48-81.