Triomf davant LDLC ASVEL en el segon amistós (60-88)

07/09/2019

Valencia Basket va seguir amb la seua preparació de pretemporada aconseguint una victòria en el seu segon amistós en imposar-se per 60-88 al LDLC ASVEL Villeurbanne. Després d'un primer quart igualat, el quadre taronja va començar a fabricar la seua renda a partir del minut 15 i amb un bon exercici defensiu en el tercer quart, va pujar el seu matalàs fins als 20 punts. A més de l'escorta nord-americà, Tobey (17 punts i 6 rebots), Vives (7 punts i 8 assistències per a 19 de valoració) i Marinkovic (14 punts), van ser els més destacats.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Guillem Vives, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Brock Motum i Mike Tobey per a començar el partit. El pivot taronja va anotar les dues primeres cistelles del partit i Motum va contestar amb un triple a l'encert de Payne per a posar el 2-7 després dels primers tres minuts. Vives es va fabricar la cistella però dos triples seguits de Lighty i Diot li van donar la volta al marcador en arribar a la meitat del primer acte (10-9). Tobey i Jekiri van intercanviar punts, amb un triple del pivot taronja que ho empatava a 14 abans del triple de Jackson. Tobey continuava finalitzant els atacs (11 punts en el primer quart després del alley-oop manat per Van ossom) i Marinkovic per dues vegades, primer en transició i després a passada de Abalde, retornava l'avantatge al quadre taronja per a arribar amb 17-20 al final del primer quart.

Sam va obrir el segon acte amb una safata per elevació però Lomazs i Livio van apretar el marcador abans d'un triple de Marinkovic. La presència de Noua al tres va obligar a l'equip taronja a ajustar-se donant entrada a Motum i amb Doornekamp d'aler i Van Rossom va trobar el corredor per a contrarestar els punts de Taylor. Motum amb una acció individual atacant l’anella va posar el 24-29 al pas pel minut 14 i Loyd va clavar el triple, i encara que l'entrada de Maledon va millorar l'ofensiva francesa, un palmeig de Tobey ho deixava en 28-33 a tres minuts del descans. Payne es feia gran per a anotar després de rebot ofensiu, Van Rossom anotava el triple amb step-back i Marinkovic anotava la safata fàcil després d'un robatori de Mitrovic per a posar una nova màxima de 8 punts d'avantatge. Maledon va convertir els tirs lliures i Abalde va ficar el triple per a manar el partit al descans amb 32-41.

Un mat de Motum després d'una bona circulació de pilota va ser la primera cistella taronja de la segona meitat, però els interiors de l'equip francés van començar enxufats, la qual cosa unida una acció individual de Lighty els va acostar a tres (40-43 min.23). Loyd va trencar el parcial amb un triple des de la cantonada, Van Rossom va castigar des del mateix lloc després d'una bona defensa i un tir lliure de Motum va allargar el parcial a un 0-7 per a arribar amb 40-50 a la meitat del tercer quart. Els interiors del LDLC Asvel Villeurbanne van aprofitar l'entrada de la rotació de pivots taronja, però un 2+1 de Vives i cinc punts seguits de Marinkovic disparaven l'avantatge del Valencia Basket, que es va anar fins als 17 amb una cistella lateral d'Alejandro Rivas (43-60 min.28). Payne va tallar el parcial en un 0-9, Abalde es va fabricar la cistella i després d'una altra bona defensa, Vives va deixar a Mitrovic sol baix l’anella perquè convertira a taula per a arribar amb 45-64 amb deu minuts per jugar.

Guillem Vives va continuar connectant amb els interiors en l'inici de l'últim acte per a defensar l'avantatge i Van Rossom des del tir lliure va posar una màxima de +21. Això va ser abans del festival ofensiu de Jordan Loyd. Primer per elevació des de la mitjana distància, després amb un triple en transició i després amb un altre després de rebot ofensiu. Un parcial de 0-8 de Loyd en solitari per a posar el 50-77 a sis del final. L'equip francés va reaccionar un poc de la mà dels seus pivots, però Tobey va anotar en transició a passada de San Emeterio, amb un ganxo des de quatre metres i baixant un alley-oop per a continuar ficant carbó en la caldera taronja. Abalde des del tir lliure va posar trenta a dalt a l'equip taronja i Pavelka va palmejar dins un tir de Motum perquè el partit s'esgotara amb un resultat de 60-88.