Valencia Basket estrena la pretemporada amb victòria (67-66)

09/09/2019

Bon primer test per a l'equip de Rubén Burgos que va començar la seua pretemporada amb una agònica victòria en Mendizorrotza davant del Tarbes francés, en un partit que va servir perquè les taronja foren començant a provar-se en competició, després dels entrenaments duts a terme en terres valencianes.

No va ser un inici fàcil per a Valencia Basket, amb primers avantatges per a les franceses, que mostraven un major encert ofensiu. No obstant això, el domini del rebot va permetre resoldre la situació per a, a través dels punts de Joy i Meiya, donar-li la volta al marcador i anar-se amb avantatge després del primer quart (15-13).

Pareixia que seguia la dinàmica en l'inici del segon quart, però Tarbes no estava disposat a deixar escapar el partit. Les franceses, més rodades després de jugar ahir contra Araski, van reaccionar amb un parcial de 2-15 per a agafar una primera diferència important. 8 punts de Pouye i 5 d'Halvarsson van posar terra pel mig aprofitant l'embós ofensiu de les taronja. El segon parcial, això sí, deixava l'alegria de veure anotar per primera vegada a algunes de les nouvingudes, com Leticia Romero o Queralt Casas, que s'unien a una Jana Raman que ja ho havia fet en el primer quart. També Marina Lizarazu s'estrenava com taronja després del seu any en blanc (28-37).

Seria Tamara Abalde la que desembossara a l'equip en el tercer parcial. De la seua mà, i ben secundada per Leticia Romero, les taronja van tornar a acostar-se en el marcador. 8 punts de la gallega i 7 de la canària van posar contra les cordes a les franceses (47- 52). Eixa bona ratxa va continuar a l'inici del parcial decisiu. 5-0 d'inici i empat en el marcador amb tot per decidir. La igualtat en el marcador ja no es va desfer i es va arribar als instants finals amb tot en joc. Queralt Casas va empatar el marcador a 64, però van respondre les franceses. Amb 64-66, María Pina va tindre dos tirs lliures, i encara que va errar el segon, el rebot va ser taronja i allí estava Leticia Romero per a convertir-ho en la cistella vencedora. Després, amb 7 segons, bona defensa i primer triomf de la pretemporada. Treballat, patit, i amb les noves incorporacions començant a aportar des del principi.