Segon triomf per a un Valencia Basket que creix a Vitòria (43-68)

10/09/2019

Valencia Basket ha sumat el seu segon triomf de la pretemporada en el segon test que afrontava en terres basques, mesurant-se en Mendizorrotza a l'equip local, Araski. Les xiques de Rubén Burgos van millorar les sensacions exhibides ahir enfront de Tarbes i van fer un pas avant per a tornar a aconseguir la victòria, acabant amb un últim quart per al record en què van impedir anotar al seu rival.

El primer parcial ho va definir la igualtat. En el rebot, en els triples, en la intensitat defensiva, i en l'encert en atac. Un major percentatge en tirs de dos, amb 7 punts per a María Pina i 5 per a Leticia Romero, donava una mínima avantatge a Valencia Basket després dels primers deu minuts. Seda i Pardo lideraven a les vitorianes (14-18).

El segon quart va servir per a veure les primeres diferències a favor de les visitants. A través de pujar el llistó defensiu, les basques van començar a tindre problemes en atac. Va millorar en el rebot Valencia Basket, i van aparéixer ofensivament Tamara Abalde i una Irene Garí que va celebrar el seu aniversari amb 5 punts en els segons deu minuts. La falta d'encert en el tir de dos seguia sense trobar solució en les de casa, que al descans estaven 9 baix (27-36).

En la represa va millorar en atac Araski. L'aparició de María Asurmendi va liderar a les de verd per a intentar acostar-se en el marcador, però Valencia Basket va mantindre la solidesa defensiva, i en atac, els encerts exteriors de Queralt Casas i Anna Gómez van permetre mantindre les diferències, i afrontar l'últim quart amb una diferència interessant (43-52).

No obstant això la millor versió de les taronja estava per arribar. L'equip de Rubén Burgos va aconseguir en l'últim quart la perfecció en defensa, aconseguint una autèntica gesta: deixar el rival sense anotar durant 10 minuts. Parcial de 0-16 liderat per una Irene Garí que va acabar amb 12 punts, secundant María Pina que amb 15 va ser la màxima anotadora del partit. Millors sensacions impossible per a un equip que ja va deixant mostres del seu potencial davant d'un rival de Lliga Dia en què una altra jugadora taronja, Raquel Carrera, cedida enguany a Araski, va acabar amb 3 punts i 4 de valoració.