Tercer triomf de la pretemporada davant UCAM Murcia a Albacete (70-87)

12/09/2019

Valencia Basket va sumar el seu tercer triomf de la pretemporada en imposar-se al UCAM Murcia per 70-87 a Albacete. L'equip taronja va començar dominant amb un parcial d'eixida de 9-31 (amb 16 punts de Marinkovic), va vore com el seu rival millorava en atac en el segon acte per a estrényer el marcador i va consolidar el triomf des de la defensa en la segona meitat. Fins a cinc jugadors taronja van anotar en dobles figures. A més del citat Marinkovic, ho van fer Loyd (16), Tobey (13), Motum (11) i Doornekamp (10).

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Vanja Marinkovic, Brock Motum i Mike Tobey. Dos tirs lliures del base belga i una penetració de Marinkovic van ser les primeres cistelles del partit, encara que Eddie va contestar amb un triple. Motum i un triple de Loyd van posar el 3-9 després dels primers tres minuts davant un rival que trobava punts de la mà de Eddie. Els tirs lliures de Motum i una safata de Marinkovic després de robatori de Loyd van portar a Sito Alonso a parar el partit (7-15 min.4). Booker va trencar el parcial però Motum va contestar amb un 2+1 i dos triples seguits de Loyd i Marinkovic disparon la renda taronja. Una pilota penjada que va baixar Pavelka i cinc punts seguits de Marinkovic van disparar el parcial fins a un 0-16 i la renta taronja fins a un 9-31. Sakota va parar la sagnia amb un triple però Marinkovic estava encés i va aconseguir la safata amb oposició abans d'anar-se a descansar amb 16 punts en el primer acte. El quadre murcià va millorar un poc en l'últim minut perquè el marcador es parara en 14-33 al final del primer quart.

Askia Booker va liderar la reacció d'un UCAM Murcia que va pujar la intensitat en defensa i un triple de Sakota va retallar el desavantatge visitant fins als dotze punts abans d'un triple de Doornekamp. Joan Sastre es va estrenar en la pretemporada en l'inici d'este segon quart i el canadenc es va convertir en el referent ofensiu en els següents minuts culminant en transició un robatori de Loyd o anotant des del tir lliure per a protegir la renda taronja (23-39 min.15). El conjunt murcià va trobar encert de la mà de Sakota i Eddie per a retallar un poc el seu desavantatge però un mat de Tobey després d'una bona circulació de pilota i els tirs lliures de Loyd no deixaven créixer el parcial. Sakota va acostar a deu als murcians des de la mitjana distància i encara que Loyd va agafar el protagonisme i es va fabricar la cistella, un triple de Booker posava el 36-45 a tres minuts del descans. Pavelka des del tir lliure i un triple de Van Rossom després d'un robatori van allargar un poc l'avantatge taronja però Durán i Lecomte ho van tornar a apretar i Cate des del tir lliure la baixava a huit. Tobey i Lecomte van intercanviar llançaments des de la personal i un palmeo de Tobey manava el partit al descans amb 43-53.

L'equip taronja va començar la segona meitat pujant línies i aconseguint robar i córrer, la qual cosa es traduïa en punts de Tobey i Doornekamp. Una acció individual de Loyd que va acabar en un 2+0 i un robatori amb safata final de Van Rossom van obligar al UCAM Murcia a parar el partit per les seues dificultats per a anotar (45-60 min.23). L'equip taronja va continuar tancant el seu cércol i Maurice Ndour va convertir baix l’anella la seua primera cistella com taronja. Motum va ampliar el parcial a un 2-11 abans d'un 2+0 de Hunt i l'aparició ofensiva de Sakota. UCAM Murcia també va pujar la intensitat darrere i costava anotar en els dos costats de la pista fins a una cistella amb addicional després de rebot ofensiu de Hunt que acostava als murcians a dotze. Ndour des de la mitjana distància va trencar el parcial en contra, Durán va ficar des de la personal i una acció individual de Motum ho deixava en 54-68 amb deu minuts per jugar.

Pavelka va obrir l'últim acte anotant des de la personal i un triple de Vives va tornar a pujar a +19 l'avantatge taronja per a un nou temps mort de Sito Alonso. I la reacció va ser un triple de Eddie, però Sastre en acció individual va anotar en safata els seus primers punts de la pretemporada i va assistir a Tobey per a la cistella baix l’anella per al 57-77. En absència del lesionat Booker, Lecomte es va fabricar dues cistelles seguides abans d'una preciosa acció individual de Loyd i un alley-oop baixat per Tobey que defensava la vintena d'avantatge. En absència del lesionat Booker, Lecomte es va fabricar dues cistelles seguides abans d'una preciosa acció individual de Loyd i un alley-oop baixat per Tobey que defensava la vintena d'avantatge. I encara que Lecomte i Eddie s'obstinava a maquillar el marcador amb el seu encert, Loyd li donava rèplica des de la mitjana distància i Doornekamp amb un altre triple per a deixar el marcador final en 70-87.