Estrena en Liga Endesa amb victòria davant Morabanc Andorra (89-68)

26/09/2019

Valencia Basket va començar la Liga Endesa amb un convincent triomf davant el MoraBanc Andorra gràcies a una gran defensa (89-68) per a estrenar la Fonteta en partit oficial. L'equip taronja va començar a teixir el seu avantatge en el final del primer quart, es va anar en el marcador amb un parcial de 16-0 en el segon i va tancar el seu cércol amb un excel•lent exercici defensiu en el segon i tercer quart per a assegurar el triomf. En un triomf coral en el qual van anotar els dotze jugadors, Labeyrie i Loyd (13 punts cadascun) van encapçalar un llistat d'anotadors en què també van destacar Vives (12), Tobey (12) i Dubljevic (11).

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Guillem Vives, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Brock Motum i Bojan Dubljevic. Abalde va contestar baix l’anella a la cistella inicial de Walker i un triple de Vives va donar el primer avantatge a l'equip taronja, encara que Diagne i Senglin li van donar la volta al marcador. Dos tirs lliures de San Emeterio i un ganxo de Dubljevic, units al segon triple de Vives donaven una lleugera renda al Valencia Basket (12-8) al pas per la meitat del primer quart. L’encontre va entrar en un moment d'intercanvi d'errors en el qual només un triple de Senglin va moure el marcador. Dos tirs lliures de Musli van canviar de nou l'avantatge en el marcador però Van Rossom va trobar a Tobey per al alley-oop abans d'una tècnica que va suposar la tercera personal del pivot nord-americà de Valencia Basket. Jelinek va posar el 14-16 però una estratègia de fons va portar un 2+1 de Labeyrie. Dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Loyd després d'un robatori de Marinkovic van donar un xicotet matalàs de sis punts a l'equip taronja. I després de la cistella de Diagné, la pissarra va dibuixar un triple llunyà de Jordan Loyd per a arribar amb 25-18 al final del primer acte.

Van Rossom va ficar la primera del quart i encara que Hannah i Diagne van encadenar dos encerts per a apretar un poc el marcador, Loyd va convertir des de la mitjana distància per a mantindre el +7 (29-22 min.13). Labeyrie va anotar després de rebot ofensiu, Hannah es va fabricar en el 1x1 i Sastre va clavar el triple per a posar per primera vegada la desena d'avantatge abans que Ibon Navarro parara el partit amb 34-24. Després de l'aturada, la defensa taronja va tancar la seua anella. Vives va clavar el seu tercer triple i una combinació entre Dubljevic i Sastre va acabar amb una safata del balear. Dos triples seguits de Dubljevic i Vives i un mat de Labeyrie van fer créixer el parcial fins a un 16-0 i l'avantatge fins al 47-24. Un triple de Todorovic va tallar la ratxa taronja però la bona defensa del Valencia Basket es va mantindre en l'últim minut i mig del segon quart per a deixar el marcador en 47-27 en arribar al descans.

Motum va anotar la primera cistella de la segona meitat i Tobey va continuar castigant en la pintura. L'equip andorrà va aconseguir algunes segones opcions però no trobava encert. Encara que tampoc ho feia el Valencia Basket, per la qual cosa els minuts queien amb +21 fins que Vives va trobar la continuació de Tobey i després que el mateix Vives haguera de deixar el partit després de portar-se un colp, Loyd es va penjar en l'aire en transició per a aconseguir la cistella i obligar al MoraBanc Andorra a parar-lo amb 55-29 al pas pel minut 25. Hannah va trencar la falta d'encert visitant amb una acció individual però Labeyrie va esmaxar dins el tir de Loyd i San Emeterio va convertir l’anella passada després d'una bona acció defensiva de Labeyrie i una carrera de Loyd. Loyd va ficar el triple per al 62-31, i malgrat la cistella de Sy, Labeyrie també anotava des de la mitjana distància. Bandja Sy es va convertir en l'únic jugador amb clarividència en atac per a l'equip andorrà amb dos triples seguits i encara que Dubljevic anotava prou per a no deixar que la renda disminuïra massa, un triple de Senglin deixava el marcador en 66-44 amb deu minuts per jugar.
Dubljevic es va fabricar el ganxo i després de dos robatoris d'un actiu Alberto Abalde, el propi gallec es va penjar en primera instància i després va assistir a Labeyrie per al mat, portant a Ibon Navarro a gastar el temps mort després de 44 segons d'últim quart amb 72-44. Marinkovic va aprofitar el moment per a estrenar-se en la Liga Endesa mentre l'equip andorrà tractava de baixar un poc d'aigua trobant els punts de Sy i Diagne. Tobey va traure a l'equip d'un moment de desencert ofensiu anotant tant sota el cércol com des de la mitjana distància, mentre Todorovic trobava encert per a reduir el desavantatge visitant. En els últims compassos, Tobey continuava trobant el cércol amb facilitat i l'equip andorrà es va esforçar per a maquillar el resultat final, encara que un triple de Doornekamp i una safata de Van Rossom deixaven el marcador final en 89-68