Valencia Basket s’estrena amb derrota davant el campió en un competit Open Day (67-52)

28/09/2019

Valencia Basket va competir i va demostrar estar en forma davant del campió de la competició i de la Supercopa en un Open Day de la Lliga Femenina en què només va cedir en l'últim quart, davant a l'encert exterior del seu rival.

Va començar millor Girona amb Mendi estrenant el marcador i Oma anotant 4 punts consecutius. Palau dirigia, i les catalanes anotaven amb facilitat davall la cistella. Meiya Tirera era l'única que sumava en un atac taronja que trobava espais però veia com la cistella escopia el baló una vegada i una altra. El poc encert ho va aprofitar Mendi per a provocar el temps mort de Rubén Burgos amb un triple. Valencia Basket va reaccionar. El joc coral, amb Queralt, Abalde, Garí i una molt entonada Reisingerová anotant, va acostar a les valencianes, que a més van elevar el llistó defensiu per a acabar el primer parcial només 2 punts baix (19-17).

El segon quart va començar com el primer. Buch i Palau llançaven les campiones, responia Jana Raman. El partit havia entrat en una dinàmica d'igualtat en què Girona pareixia trobar cistelles clau cada vegada que Valencia Basket s'acostava en el marcador. Buch i Mendi lideraven l'atac català, Meiya i Joy Adams mantenien a les valencianes. Les defenses començaven a imposar-se i després de diversos errors consecutius, Tamara Abalde col·locava a les de Rubén Burgos a 3, però Buch una vegada més, deixava la diferència en 34-29 al descans.

Queralt Casas estrenava el tercer quart, i María Pina posava a les taronja a u. Però l'encert rival tornava a arribar, esta vegada de tres, per part d'Oma. Casas tornava els punts des del perímetre i Meiya posaria per primera vegada l'empat en el marcador (37-37) , però de nou Girona reaccionava per mitjà d'Elonu i Buch. La diferència creixia fins als 7 punts i tot es decidiria en l'últim quart (48-41).

En l'últim i decisiu, un triple de Joy Adams donava esperança. Però Spar CityLift es mostrava sòlid i continuava anotant amb solvència. Dos triples de Mendi i Elonu posaven la màxima amb +10 i el partit pareixia decantar-se a falta de 5:40 per al final. Ho intentava Pina de 3, però tornava a respondre Spar, que pareixia haver trobat la recepta per a anotar des de l'exterior, com demostrava Laia Palau. Valencia Basket no es va donar per vençut, però no va aconseguir remuntar una diferència que va saber gestionar l'equip català.

Bones sensacions a pesar de la derrota per a les taronja, que van demostrar estar al nivell del campió, i ser capaços de competir de tu a tu a pesar de ser el seu primer partit oficial.