Remuntada incompleta a Bilbao (83-79)

29/09/2019

Valencia Basket no va poder culminar una remuntada que li va portar a ficar-se amb opcions en un final apretat en un partit que perdia per 21 punts en l’inici de la segona part i va acabar perdent en la pista del RETAbet Bilbao Basket per 83-79. Després d'una primera part en la qual es va vore desbordat per l'encert local, l'equip taronja va millorar les seues prestacions defensives en la segona meitat i amb un parcial de 0-12 en l'inici de l'últim quart es va acostar a dos punts. Però encara que va tindre atacs per a donar-li la volta al marcador, no els va aprofitar i dos triples finals del quadre basc van fer que el triomf es quedara en Miribilla. Motum amb 13 punts i 7 rebots i Guillem Vives, amb 15 punts, van ser els més destacats.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va posar de partida el quintet format per Sam Van Rossom, Alberto Abalde, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. El conjunt bilbaí va eixir en tromba en el seu retorn a la Liga Endesa amb dos triples i un 2+1 que li van donar una primera renda al quadre local (9-2 min.2). Dos triples de Doornekamp i Dubljevic van reduir el desavantatge encara que Balvin va fer dues cistelles per a protegir la renda local. Dubljevic des del tir lliure va posar el 13-10 en arribar a la meitat del primer quart, moment en el qual Quino Colom va fer el seu debut amb Valencia Basket. En la seua primera acció ofensiva, va anotar des de la mitjana distància. I en la segona va assistir a Tobey baix l’anella per a la cistella. No obstant això, Balvin i Bouteille no deixaven que la renda disminuïra i un triple des de la cantonada de Kulboka va posar el 21-14 al pas pel minut 8. El quadre local va ampliar la seua renda fins als nou punts encara que Tobey va anotar després de rebot ofensiu i Labeyrie va traure tirs lliures per a baixar-ho a cinc. En els últims compassos, una cistella de Lammers i un triple des del centre del camp de Rodríguez van deixar el marcador en 28-18 al final del primer quart.

Labeyrie va ficar la primera del segon quart però Brown, un 2+1 de Lammers i una cistella de Cruz van posar quinze a baix a l'equip taronja (35-20 min.12). Un triple de Vives va tallar el parcial en un 7-0 i malgrat la cistella de Cruz, Vives va repetir amb el triple. Brown i San Emeterio van intercanviar bàsquets però l'encert de l'equip bilbaí no baixava i trobava l’anella malgrat que la defensa taronja va pujar d'intensitat. Un triple de Kulboka va posar el 44-28 al pas pel minut 15 per a un Bilbao Basket que va ficar 18 dels seus primers 25 tirs. Vives va continuar assumint el lideratge ofensiu però l'encert local no disminuïa i Bouteille va posar 18 a dalt al quadre local. El triple de Motum va ser replicat per Bouteille i Rafa Martínez per a posar el 51-32. L'australià del Valencia Basket trobava anotació i encara que l'encert local va baixar un poc en la recta final de la primera part, els tiradors del Valencia Basket no van estar fins i al descans es va arribar amb 53-34.

Després de l'intermedi, liderats per Motum i Van Rossom, l'equip taronja va trobar un poc més d'encert en atac, però en els primers minuts de la segona meitat el RETAbet Bilbao Basket responia i mantenia estable el seu avantatge. Dues cistelles seguides del base belga del Valencia Basket i una bombeta de San Emeterio van retallar el desavantatge taronja fins al 58-45 abans d'un triple de Bouteille. La maquinària ofensiva trobava l’anella amb més facilitat, bé per al mat de Tobey o per al triple de San Emeterio, la qual cosa va portar a Mumbrú a parar el partit amb 61-50 després de sis minuts del segon quart. Després de l'aturada, no es va considerar falta sobre San Emeterio i Rafa Martínez va encadenar cinc punts seguits per a tornar a estirar la renda local. Van Rossom va convertir el triple i després d'una bona acció defensiva, San Emeterio va trobar a Motum a la carrera per a la safata (66-55 min.18). Però RETAbet Bilbao Basket va trobar la cistella en les següents accions i va arribar amb 71-57 amb deu minuts per jugar.

Després d'un minut sense moviments en el marcador, Vives es va fabricar la cistella, Labeyrie va taponar a Cruz, l'ofensiva taronja va carregar de faltes a l'equip local i un triple de Dubljevic va baixar el desavantatge de la desena per primera vegada en molts minuts. Dos tirs lliures de Vives, un triple de Marinkovic i una safata de Van Rossom van allargar el parcial d'eixida de quart fins a un 0-12 que va acostar a dos a l'equip taronja. La defensa del Valencia Basket va tancar el seu cércol durant més de sis minuts fins que Balvin va ficar la primera dels bilbaïns en l'últim quart. Motum després de rebot ofensiu mantenia a dos punts a l'equip taronja però Rousselle va ficar des de la mitjana distància una cistella de molt de mèrit per a entrar amb 75-71 en els últims tres minuts. Després de la fallada de Dubljevic, Vives va furtar la pilota, va traure personal i va convertir els dos tirs lliures. Encara que Dubljevic va furtar la pilota següent, en una jugada boja Valencia Basket no va aconseguir llançar per a empatar o posar-se per davant i Kulboka va ficar el triple per al 78-73. Un rebot ofensiu de Motum li va donar dos llançaments lliures, encara que va perdonar el segon. Bouteille va ficar el triple ràpid, però també ho va fer Van Rossom. Dubljevic va taponar el triple en camp defensiu i va rebre una personal amb 16 segons per jugar, que després de la revisió es va considerar falta normal. El pivot montenegrí va convertir els dos llançaments i després del temps mort, va haver-hi falta sobre Rafa Martínez, que va ficar els dos tirs lliures. En l'última ofensiva, Valencia Basket va tractar de trobar l’anella però no ho va aconseguir i el partit va acabar amb triomf local per 83-79.