Estrena somiada per a Valencia Basket a la Fonteta (95-49)

05/10/2019

Valencia Basket va estrenar el seu caseller de victòries en la Lliga Femenina en un gran partit coral que li va servir per a imposar-se davant d'un sempre complicat Durán Maquinària Ensino en una Fonteta que va presentar una gran imatge en el #OpenDayTaronja.

Començava sòlid en defensa i ràpid en atac Ensino, amb quatre punts d'Aliaga i un triple O’Dwyer per a agafar les primeres diferències. Responia Meiya Tirera, amb dos encerts seguits als que donava continuïtat Irene Garí. Valencia Basket havia agafat el ritme, i Anna Gómez es va encarregar de demostrar-ho. Dos triples consecutius seus i una altra cistella d'Irene van posar per damunt a les taronja. Rubén Burgos va començar a sumar efectius en atac, María Pina, Leticia Romero, Queralt Casas, van aparéixer també i van provocar el temps mort de Necega. Però no va arribar la reacció, i Jana i Queralt van ampliar la diferència per al 28-14 al final del primer quart.

Reisingerová estrenava el segon, per a allargar un parcial que se n'anava fins als 19-3. Ho trencava Sánchez, però responia Leticia de tres. I encara faltava el millor. Marina Lizarazu celebrava el seu primer partit oficial en la Fonteta amb un triplàs en la seua primera jugada, i assistia a Queralt en la següent per a posar en peu a la Família Taronja. Miller i Breedlove van tallar la sagnia, però la diferència s'havia estabilitzat per damunt dels 15 punts. Les taronja imprimien un ritme vertiginós al partit, i les gallegues no pareixien trobar solució. Fins que va tornar a aparéixer Aliaga. De la seua mà, Lugo va reduir la diferència a 13 punts. Un 2+1 d'Abalde que va transformar Meiya en 2+2 després de rebot ofensiu es va encarregar d'anul·lar l'intent d'acostament. Al descans, 48-30.

Si quedaven opcions que el partit fora competit, van desaparéixer amb el 12-0 de parcial inicial en el tercer quart. Reisingerová, Abalde, Romero... la rotació taronja va ser massa per a Ensino, i la diferència arribava fins als 30 (60-30). Reisingerová, especialment, va començar a entonar-se en una pintura que les seues companyes van buscar una vegada i una altra, per a mantindre la diferència després del tercer parcial.

I esta no sols es mantindria, sinó que augmentaria en l'últim. El joc coral, l'una darrere de l'altra, va trencar la defensa d'Ensino, esta vegada amb Jana Raman com a protagonista, demostrant que qualsevol jugadora pot ser referència. Al final, repartiment de minuts i victòria amb sensacions immillorables d'un equip que comença a enlluernar.