Primera victòria a domicili en un dur partit a Vitòria (61-69)

09/10/2019

Valencia Basket va haver de patir per a aconseguir el seu primer triomf lluny de la Fonteta esta temporada, imposant-se a un gran Araski en Mendizorrotza en un partit que no es va decidir fins a l'últim quart. Va començar millor Valencia Basket, amb un parcial de 0-8 basat en la intensitat defensiva i en la velocitat a l'hora d'atacar la cistella rival. Queralt Casas, Meiya Tirera, el ritme era molt alt, fins que Sutherland va trobar solució. La de Belice va desembossar l'atac vitorià, i va mostrar el camí perquè les d'Urieta s'anaren acostant a poc a poc en el marcador. Ho van aconseguir, en un primer quart en el que s'imposaven les defenses (11-15).

Però la reacció local no es va fer d'esperar. La direcció d'Asurmendi, i l'encert d'Izaskun García i de Quevedo, portarien a les d'Urieta no sols a empatar el partit, sinó a posar-se per davant. Valencia Basket no va saber frenar les basques sense faltes, i estes van aprofitar per a acertar una vegada i una altra des del tir lliure. D'esta manera, la igualtat es va instal·lar en el marcador, amb les de casa un punt per davant al descans gràcies a un tir lliure de Raquel Carrera (36-35).

Precisament, la jugadora cedida per Valencia Basket, seria clau en la segona mitat. En el seu millor partit vestint de verd, va anotar i va forçar les faltes d'una Reisingerová que estava sent insuperable en defensa. I eixos minuts sense ella en pista els va aprofitar Araski, que va trobar en Sutherland un bon recurs ofensiu, per a mantindre's uns punts dalt. No obstant això, València Basket sempre trobava la forma de tornar. Pina i Joy, encertant des del perímetre, van ser clau.

Les de Rubén Burgos, que després del tercer parcial seguien un punt baix (52-51), van igualar amb un triple de Jana Raman, i van gestionar millor els instants decisius. Una gran Queralt Casas, va liderar un últim parcial decisiu, que va permetre evitar el patiment en els últims segons a pesar dels intents de Carrera, que no es va donar per vençuda.

Al final, segona victòria en una pista molt complicada, en la que de nou la coralidad va tornar a resultar clau per a acabar traient un partit que va caldre treballar fins al final.