La victòria en el Palau s'escapa en els últims segons (97-94)

13/10/2019

Valencia Basket va competir fins al final en un autèntic partidàs que es va decidir a favor del Barça en el Palau Blaugrana per 97-94. Després d'una mala posada en escena, l'equip taronja va saber adaptar-se a la intensitat del partit i de la mà d'un Loyd excels (30 punts i 37 de valoració) es va agarrar a un partit en el qual va arribar empatat als últims 74 segons. Dubljevic (19 punts) i Colom (11 punts) van ser els principals suports en un excel·lent partit de tot el col·lectiu, en el qual van faltar els absents per lesió Sastre i Labeyrie. L'encert des del tir lliure de Mirotic (33-5-6 i 43 de valoració) i les accions de Davies en els dos costats de la pista van decidir el partit del costat blaugrana.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Sam Van Rossom, Guillem Vives, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Mike Tobey. Una cistella del pivot nord-americà després de rebot ofensiu va respondre a l'encert inicial del Barça, que de la mà de Mirotic i Claver es va posar 11-2 després dels primers dos minuts. Motum va tallar el parcial des de la mitjana distància i després d'un robatori, Loyd va anotar baix l’anella per a acostar a cinc a l'equip taronja. Un triple de Doornekamp va contestar a una cistella de Mirotic i Tobey al triple de Claver per a mantindre estabilitzada l'avantatge blaugrana fins a un nou triple, obra de Mirotic (19-11 min.6). Encara que Doornekamp va convertir des de la mitjana distància, Mirotic va ficar un altre triple per a ficar el seu punt 12 en els primers sis minuts. L'entrada de Loyd va dinamitzar un poc l'ofensiva taronja i una cistella des de la mitjana distància de Colom va tornar a retallar a cinc (22-17 min.8). El Barça va continuar trobant l’anella però Valencia Basket treia llançaments des de la personal de Loyd i Colom per a no deixar que el desavantatge cresquera massa. Dubljevic després de rebot ofensiu deixava el marcador en 27-23 al final del primer quart.

Abrines i Kuric van tornar a estirar la renda local a nou abans d'un triple de Loyd i una cistella per elevació de Colom. Després d'una altra bona defensa, Dubljevic va anotar baix l’anella per a un parcial de 0-7 que va portar a Pesic a parar el partit amb 32-30. Un 2+0 de Abrines va tallar la ratxa taronja encara que Dubljevic va replicar en l'altre costat amb cinc punts seguits per a posar per damunt al Valencia Basket per primera vegada (34-35 min.15) abans d'un triple de Delaney. Van Rossom li va respondre amb un altre però Kuric també va convertir des de darrere de l'arc. Hanga i Mirotic van castigar les pèrdues amb cistelles en transició, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 44-38. Després de l'aturada, Vives va trobar el corredor a l’anella, Hanga va anotar des del tir lliure i Loyd va anotar en transició després de robatori per a retallar a quatre. El Barça continuava castigant les pèrdues per a anotar en carrera de la mà de Hanga, Van Rossom es va colar per a la safata i després dels dos tirs lliures de Tobey, una cistella de Mirotic manava el partit al descans amb 52-46.

La segona meitat va començar amb un tir lliure de Delaney per una tècnica a Ponsarnau i un triple de Mirotic que va disparar la renda local de nou a deu punts. Ndour va ficar la primera de la segona meitat però un triple de Delaney va posar el 59-48. Doornekamp va traure una falta de tres tirs i després d'un intercanvi d'errors, una pèrdua va acabar amb un mat de Claver. Loyd va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota però les permanents personals xiulades sobre Mirotic van acabar en una bonica anella passada de Claver i en dos tirs lliures per al montenegrí internacional espanyol que posaven el 65-54 en arribar a la meitat del tercer quart. Motum va anotar baix l’anella, Mirotic va replicar amb un ganxo i Loyd des de la mitjana distància. Després d'un robatori, Loyd es va penjar per a retallar a set el desavantatge taronja abans d'una cistella de Kuric. I després d'una altra bona activitat defensiva, Loyd va traure la falta de tirs en transició per al 69-62 a tres minuts del final del tercer acte. Colom des del tir lliure el va baixar a sis abans d'un mat de Bolmaro al qual va respondre Dubljevic des de la línia de personal. Un triple de Loyd va retallar a quatre i Colom es va fabricar la safata per a apretar-ho encara més amb el 72-70 abans d'una cistella de Bolmaro. Però Colom es va tornar a fabricar el corredor fins al cércol per a posar el 74-72 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic ho va empatar des del tir lliure, Bolmaro va anotar per elevació i després de l'error taronja, Davies va anotar baix l’anella. L'equip taronja no va aconseguir anotar en les següents accions i un triple de Mirotic va posar el 81-74. Després que Mirotic evitara el seu mat, Ndour va anotar des de la personal i després d'una bona defensa, Dubljevic va atacar a Davies per a convertir la cistella que tornava a acostar a tres al Valencia Basket. Després del temps mort, Mirotic va aconseguir un 2+1 però Loyd va assistir a Dubljevic per a la cistella a taula. Davies va convertir des del tir lliure, Ndour es va fabricar la cistella atacant per línia de fons per a entrar amb 86-82 als últims cinc minuts. Un triple a taula de Van Rossom va retallar a dos punts, Mirotic es va deixar un llançament des de la personal i Loyd des del tir lliure ho va empatar a 88 a poc menys de quatre minuts per a acabar. En les següents accions ningú va aconseguir encertar fins a una falta de Van Rossom sobre Delaney, que no va fallar des del tir lliure. Després de la pèrdua, Davies es va penjar en transició i el triple de Motum no va entrar. San Emeterio va defensar bé la pilota interior a Claver i Loyd va clavar el 3+1 per a tornar a empatar-ho, en este cas a 92, a 1.14 per a acabar. Mirotic va rebre falta dins de la zona i va convertir els dos tirs lliures, Davies va tapar el tir de San Emeterio i es va xiular personal de Dubljevic sobre Delaney, que només va ficar el segon per al 95-92. El triple de Loyd no va entrar i encara que Motum va agafar el rebot no va poder anotar i Claver va esmaxar en transició per a sentenciar el partit. El palmeig final de Dubljevic només va servir per a deixar el resultat final en 97-94.