La falta d'encert condemna a Valencia Basket a Tel Aviv (76-63)

24/10/2019

Valencia Basket no va poder estrenar-se en la Turkish Airlines Euroleague en caure en la pista del Maccabi FOX Tel Aviv per un resultat de 76-63. L'equip taronja va mostrar millors sensacions defensives en alguns moments del partit, però va tornar a pagar els seus mals percentatges de tir per a sumar la seua quarta derrota continental. Només la inspiració final de Loyd (17 punts), San Emeterio (15 punts i 22 de valoració) i Dubljevic (14-7) van trobar un poc d'encert.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Quino Colom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Maurice Ndour. La cistella inicial del senegalés i un tir lliure de Colom mantenien el partit igualat tot i el triple de Wolters i San Emeterio va equilibrar la cistella de Casspi per a arribar empatat a 5 després dels primers quatre minuts. Black i Casspi van anotar dues cistelles seguides i encara que Ndour es va fabricar el ganxo, Wolters va posar el 11-7 a tres minuts del final del primer quart. San Emeterio va ficar una safata marca de la casa, però un triple de Wilbekin va elevar a cinc la renda israeliana. L'equip taronja tancava la seua anella, però no aconseguia anotar pel que un tir lliure de Wolters i un 2+1 de Hunter li va posar nou a baix fins que dos tirs lliures de Dubljevic deixava el marcador en 18-11 al final del primer quart.

Hunter va anotar dues cistelles seguides per a posar per damunt de la desena l'avantatge hebreu per primera vegada en el partit encara que els tirs lliures de Dubljevic i Motum tornaven a posar a set a l'equip taronja. Un triple de Doornekamp i un 2+1 de Dubljevic van posar el 24-21 abans d'una cistella de Casspi que va tallar el parcial en 2-8. San Emeterio des del tir lliure i una safata en acció individual de Quino Colom va posar a dos a l'equip taronja abans d'un triple de Wilbekin. Dos tirs lliures de San Emeterio van donar resposta però Black i Casspi van estirar de nou a set la renda local, encara que dos tirs lliures de Loyd manaven el partit al descans amb 33-28.

Avdija va estrenar la segona meitat amb tres punts seguits als quals va replicar una safata de San Emeterio. Un triple des de la cantonada de Wilbekin va ser contestat per un altre de San Emeterio però Hunter i Casspi en carrera col·locaven el 43-33 al pas per la meitat del tercer quart. L'ala-pivot macabeu i un triple de Zoosman van elevar la renda local a quinze punts abans d'una cistella de Dubljevic a passada de San Emeterio. Zoosman amb el seu segon triple seguit va posar el 51-35 i Loyd va traure dos personals per a retallar un poc des del tir lliure. Un triple de Di Bartolomeo i un palmeig de Dubljevic, unit a un triple de Doornekamp, ho deixava en 56-44 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Avdija i una cistella després de rebot ofensiu de Hunter van tornar a disparar la renda visitant i tot i el triple de Loyd, Di Bartolomeo mantenia amb quinze d'avantatge a l'equip israelià. I és que a pesar que Dubljevic treia personals i anava cap al cércol, l'encert li va arribar a l'equip groc de la mà de Hunter i Wilbekin per a ampliar la renda israeliana a 68-49 a sis minuts del final. Labeyrie i un triple de Loyd van retallar un poc en arribar a la meitat de l'últim acte i el tercer triple de l'escorta nord-americà retallava fins al 68-56 amb quatre per jugar. Loyd va entrar en inspiració, però el Maccabi també va trobar el cércol de la mà de Wilbekin i Black per a protegir el seu avantatge i no deixar opció a la reacció taronja. Tres tirs lliures de San Emeterio després d'una tècnica a Wilbekin van acostar a onze a l'equip taronja, però Loyd no va convertir les opcions per a apretar el marcador i el Maccabi FOX Tel Aviv no va perdonar les accions finals per a deixar el resultat definitiu en 76-63.