Primer triomf europeu en la Fonteta per a un gran Valencia Basket (77-66)

24/10/2019

Valencia Basket es va estrenar a casa en Eurocup Women amb una treballada victòria davant d'Olympiacos, més de 7 anys després de l'últim partit europeu de bàsquet femení disputat en la Fonteta. Les de Rubén Burgos, sumen així el seu segon triomf en la competició, en la que ja lideren el seu grup.

La capitana es va encarregar d'encistellar la primera cistella a casa a Europa: Anna Gómez estrenava el marcador, i Pina la secundava. El 4-0 ho igualaven Pavlopoulou i Thomas. Però l'aparició de Meiya en el joc interior amb 4 punts consecutius, unida a l'encert de Pina, donava avantatge a les de Rubén Burgos. La valenciana estava especialment inspirada comandant un parcial de 8-0, i els triples d'Adams i Romero van ajudar a incrementar encara més la diferència. Després del primer parcial, +11 per a les valencianes.

Ho intentaven Gemelos i Sotiriou a l'inici del segon, però responien novament Pina i Romero. La defensa taronja va assecar el joc exterior grec, i l'encert a l'altre costat de la pista no disminuïa, forçant el temps mort visitant (31-18). Reaccionaven les de Pantelakis amb triples de Thomas, però Adams continuava castigant la defensa grega i la diferència no disminuïa. Cada vegada que aconseguien anotar amb facilitat, Valencia Basket trobava un recurs ofensiu. Si no era l'americana, era novament una Pina que se n'aniria amb 13 punts al descans. Un triple de Gemelos i Thomas des de la personal, deixarien la diferència en dotze punts al descans (43-31).

Gemelos encertava de tres per a començar el tercer quart i baixar dels 10, però una excelsa Pina, responia. Meiya tornava a aparéixer en la pintura, i Valencia Basket continuava administrant la seua diferència. I inclús l'augmentava, amb dos faltes antiesportives, que aprofitava a la perfecció Julia Reisingerová. La defensa taronja fregava la perfecció, i impedia qualsevol intent d'acostament. Només Gemelos inquietava un marcador que va arribar a mostrar el +20. Després del tercer parcial, tot pareixia controlat (66-48).

En l'últim, responien les gregues amb un parcial de 0-8 a un triple d'Adams per a maquillar el marcador, però la victòria no s'escaparia d'una Fonteta entregada a un equip que no deixa de donar alegries en este inici de temporada i continua caminant ferm a Europa.