La defensa porta un sòlid triomf a Burgos (62-93)

26/10/2019

Valencia Basket ha tallat la seua mala dinàmica de resultats amb una gran demostració defensiva liderada per Labeyrie, Vives i Ndour per a emportar-se el triomf en la pista del San Pablo Burgos per 62-93. Després d'un primer quart igualat, dos parcials de 0-11 (un en el segon quart i un altre en el tercer) van disparar l'avantatge taronja que va arribar a ser de fins a 34 punts en una pista en la qual no havia guanyat ningú fins ara. Quino Colom (13 punts, 6 assistències i 22 de valoració) va ser el millor juntament amb Ndour (12) i un Dubljevic (12) que no va jugar molt en la segona meitat després de rebre un colp en la cara. Tampoc va poder intervindre després del descans el base Sam Van Rossom per un problema físic.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Maurice Ndour. El pivot senegalés va ficar la primera del partit, però un triple de Benite i una cistella després de rebot ofensiu de Clark van posar per davant a l'equip burgalés i una falta de tres tirs sobre Fitipaldo va posar el 8-2 després dels primers quatre minuts. Una segona opció de Van Rossom va tallar el parcial en contra i una transició culminada pel belga va apretar encara més el marcador abans d'un triple de Benite. Labeyrie va anotar després de rebot ofensiu i Lima li va replicar amb un ganxo (13-8 min.7). Després d'una bona circulació, Colom va assistir per al ganxo de Dubljevic i el propi base andorrà es va inventar un 2+1 per a empatar el partit. Tokoto va retornar la cistella amb personal, però va fallar l'addicional i l'equip taronja va fallar dues opcions per a posar-se per davant abans d'un tir lliure de Lima. Una cistella de Motum després d'un rebot ofensiu deixava el marcador en 16-15 al final del primer quart.

L'australià va tornar a caçar una pilota solta per a ficar la primera del segon acte i després d'un robatori de Colom, el propi Motum va culminar en transició amb addicional per a anotar 7 punts en un minut que posaven per damunt a l'equip taronja (16-20). Al triple de Bassas va respondre Dubljevic amb un ganxo. I al segon triple de Bassas, de nou Dubljevic amb un altre triple. Un triple de Salvó va empatar el partit a 25 al pas pel minut 14 però Van Rossom va trobar el camí a l’anella per a ficar la safata. La defensa taronja continuava sent bona i provocava les pèrdues locals, però va faltar encert per a ampliar l'avantatge fins a dos triples seguits de Dubljevic i Doornekamp. La intensitat taronja va aconseguir una altra recuperació i un triple de Labeyrie va portar a Peñarroya a parar el partit amb 25-36. Un triple de Fitipaldo va tallar el parcial en 0-11 però Ndour va convertir des de la mitjana distància. Una tècnica a Loyd només va suposar un punt i Van Rossom des de la personal només va aprofitar un llançament. Ndour va defensar bé a Clark i Marinkovoc va clavar el triple en l'altre costat per a la màxima taronja, el 29-42 amb el qual es va arribar al descans.

Tokoto va ficar la primera de la segona meitat, però Colom es va fabricar la safata per a contestar-li amb una acció de talent. Lima i San Emeterio van continuar intercanviant cistelles i Clark va clavar el triple des de la cantonada per a posar el 36-46 després de dos minuts de segona meitat. Colom va tornar a trobar el camí cap a l’anella i Lima va anotar després de rebot ofensiu per a mantindre l'avantatge taronja en la desena fins a un triple de San Emeterio que posava el 38-51 en arribar a la meitat del tercer acte. Bassas li va replicar amb el seu tercer triple, però la resposta de Colom va ser immediata amb un altre triple. I després d'una bona defensa, un triple de Loyd va portar a Peñarroya a parar el partit amb 41-57 al pas pel minut 26. L'escorta taronja va continuar atacant l’anella i la falta sobre ell va provocar una tècnica a la banqueta burgalesa que va suposar tres tirs lliures per a ampliar la renda taronja. I dos llançaments de Colom van posar l'avantatge per primera vegada per damunt de la vintena (41-62 min.28). Un triple de Barrera va tallar el parcial taronja en 0-11 però Ndour no va perdonar des del tir lliure per a defensar l'avantatge visitant. En l'intercanvi de llançaments lliures Ndour va estar més fi que Huskic i un palmeig de Motum el deixava en 45-68 amb deu minuts per jugar.

Fitipaldo i Ndour van ficar una cistella cadascun per a consumir el primer minut de l'últim acte i en la següent defensa, l'equip taronja va forçar al seu rival a esgotar la possessió sense tirar i Ndour va posar una màxima de +25 amb un ganxo. L'uruguaià Fitipaldo va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, però un triple de Loyd i un altre de Marinkovic després d'un robatori posaven el 49-78 a set minuts del final. Una cistella després de robatori de Motum va posar un màxim avantatge de 31 punts abans d'una antiesportiva de Marinkovic que va portar dos tirs lliures de Vega. Labeyrie i Vives van continuar controlant l'atac castellà des de la defensa i l'ala-pivot francés es va deixar un tir lliure però va continuar ficant llenya per a defensar un avantatge que un triple de Motum va ampliar fins al 51-84. L'orgull local els convidava a reaccionar, però un potent 2+0, una cistella després d’assistència de Colom i un triple de Abalde defensaven l'avantatge taronja i la van augmentar a un màxim de +34 abans que el partit s'acabara amb un resultat final de 62-93.