La defensa val una nova victòria en Cáceres (40-57)

01/11/2019

Valencia Basket no entén de cansament. A penes 48 hores després de véncer a Namur en el seu tercer partit europeu, les xiques de Rubén Burgos van tornar a exhibir un gran nivell a Càceres per a allargar la ratxa en Lliga Femenina Endesa i consolidar-se en el tercer lloc.

Des de l'inici, l'equip de Rubén Burgos va marcar el ritme del partit. Un nivell altíssim en defensa, va anul·lar a Simms i va impedir que l'equip local aconseguira els 10 punts en els dos primers quarts. En atac, María Pina s'encarregava de castigar. Impol·luta en el tir, la valenciana liderava a les taronja en un primer quart que servia per a agafar les primeres diferències (7-15).

Res va canviar en el segon parcial. Ho van intentar Ginzo i Carter, Vasconcelos va parar el partit a la cerca de solucions, però l'atac taronja continuava carburant i el nivell defensiu no baixava. Tamara Abalde, amb dos taps i encertant davall la cistella, es va unir a la festa, amb Leticia Romero i Anna Gómez encertades en la direcció. El marge continuava creixent i al descans, el partit es complicava per a les cacereñas (13-32).

La reacció de les de Ricardo Vasconcelos arribaria després del descans. Els moviments de Ginzo en el pal i l'embós de Valencia Basket en atac va permetre a les de casa acostar-se en el marcador. Mujovic millorava en la direcció i les de Rubén Burgos tenien dificultats per a trobar l'anotació, però el treball d'una Tamara Abalde que es multiplicava en totes parts i d'una Queralt Casas que sempre trobava espais, va permetre a les taronja seguir dalt amb el partit controlat (29-43).

En l'últim parcial, les valencianes van saber no sols administrar la diferència, sinó incrementar-la tornant a elevar el llistó defensiu. María Pina va tornar a ser el malson de les de Cáceres, acabant amb 18 punts, Irene Garí es va unir a la festa, i Valencia Basket va tancar un partit que va dominar des de l'inici.

Victòria amb solvència en una pista molt complicada, en la que les taronja es van créixer per a anul·lar a Simms i no patir davant d'un dels equips que havien començat la temporada en forma. L'equip continua creixent i mirant cap amunt.