Sext triomf consecutiu abans de les finestres FIBA (74-64)

09/11/2019

Valencia Basket va haver de treballar molt per a allargar la seua ratxa de victòries abans dels partits internacionals. Mann Filter Casablanca va ser un gran rival en la Fonteta, però les de Rubén Burgos van tornar a fonamentar en la seua defensa un triomf que van tancar en l’últim quart, i que les permet mantindre's en la tercera posición e inclús igualar a Perfumerías Avenida.

El técnic va estrenar quintet i els triples van cobrar protagonisme en el partit. Els de Queralt i Jana Raman, els anul·laven Nacickaite, Gimeno i Simon. La bona direcció d'Ayuso donava bons minuts a les manyes, que van anar per davant quasi tot el primer quart, encara que l'encert de Queralt Casas va mantindre prop a Valencia Basket (17-19).

Irene Garí empatava amb el primer encert del segon parcial. Valencia Basket va elevar el nivell de la seua defensa i Mann Filter passà 6 minuts sense anotar, veient com les taronja començaven a agafar diferència. Un triple de Pina posava el +7 en el marcador i Reisingerová li donava continuïtat. El parcial ho deixava Markovic en 12-0 per a les de casa i Nacickaite tornava a retallar des del perímetre. Markovic de nou i Diallo ficaven a les de Téllez en el partit amb el seu treball en el pal, però un triple de Jana Raman donava tranquil·litat de cara al descans (38-31).

Casablanca no es donava per vençut. Nacickaite estava molt entonada, i amb l'ajuda de Gimeno, l'americana igualava el marcador. S'embossaven els atacs, i l'equilibri era màxim. Els punts queien amb comptagotes i ningú desfeia la igualtat. Dos triples de Zoe Hernández posaven a les manyes per davant després de molts minuts. Tornava a igualar des de la línia de personal una Leticia Romero que segons després silenciava la Fonteta a l'haver de retirar-se lesionada, després d'un mal suport que afectava el seu genoll dret. Tot es decidiria en l'últim quart (52-52).

Un triple de Joy Adams obria el parcial definitiu, i Julia Reisingerová aconseguia 6 punts de diferència per a les de casa. La pívot txeca creixia en el pal, i de la seua mà Valencia Basket pareixia controlar el partit. Ho van intentar Nacickaite i Ayuso fins al final, però Queralt Casas i Tamara Abalde van respondre i la victòria, amb dedicatòria especial per a Leticia Romero, es va quedar a casa. Treballat triomf, i l'equip arriba amb grans sensacions al paró.