Reacció contundent a la Fonteta en l'inici de la “setmana valenciana” (82-56)

15/11/2019

València Basket suma la seua segona victòria en la Turkish Airlines Euroleague en un partit que va dominar durant moltes de les seues fases i en la qual va destacar l'aportació anotadora de *Vanja *Marinkovic (19 punts).

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. El base taronja va anotar la primera del partit i després de dues bones defenses sobre Monroe, San Emeterio va convertir una safata marca de la casa. Lo va ficar la primera dels alemanys però Marinkovic li va respondre amb un triple. Vives en penetració va fer que Radonjic parara el partit amb 9-2 i després del temps mort, Koponen va clavar el triple. Dubljevic es va fabricar el ganxo després de rebot ofensiu i Lucic la safata, però el segon triple de Marinkovic defensava la renda taronja. Koponen li va replicar amb un altre i Nelson va acostar a dos als alemanys en transició (14-12 min.8). Tobey va culminar una bona circulació de pilota i Loyd i Colom van anotar des del tir lliure per a defensar la renda local abans de la cistella de Zipser. Tobey no va perdonar des de la línia i un palmeig de Nelson deixava el marcador en 20-16 al final del primer quart.

Loyd des de la mitjana distància va donar rèplica als primers punts de Monroe, que van arribar des del tir lliure i un mat de Zipser va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 22-20. Dubljevic i Monroe van intercanviar cistelles baix l’anella i un triple de Lo va posar per primera vegada per damunt als alemanys (24-25 min.14). Motum va anotar ràpid en acció individual i després d'un error de Monroe, Colom va trobar el camí al cércol per a la safata. Després de l'aturada, San Emeterio va trobar a Marinkovic en transició per a la safata i posar el +5 abans del mat de Lucic. Un triple a taula de Marinkovic, una cistella baix l’anella de Labeyrie i un encert des de la mitjana distància de Vanja van posar per primera vegada la desena d'avantatge. I una acció individual de Vives van elevar el parcial a 9-0 i la renda al 39-27 abans d'una cistella de Djedovic que tallava la ratxa taronja. L'últim tir de Tobey no va entrar i al descans es va arribar amb 39-29.

Set punts seguits de Lucic van obrir la segona meitat i van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 39-36. Vives amb una acció individual va tallar el parcial en contra en 0-9 i un triple de Doornekamp va tornar a estirar un poc la renda local. Un triple de Vives va portar a Radonjic a parar el partit amb onze a dalt per a Valencia Basket. Però després de l'aturada, l'equip taronja va defensar i Marinkovic va atacar l’anella amb decisió per a la safata (49-39). Un triple de King va tallar el parcial taronja en 10-0 però Vives en transició va anotar la safata i Motum després de robatori va acabar amb un preciós euro-step per a posar la màxima (53-39 min.28). Koponen va ficar el triple però Motum li va respondre amb un altre i Radosevic va encertar des de la mitjana distància. Motum va clavar un altre triple per a posar +15 al Valencia Basket abans d'un altre triple del per a deixar-ho en 59-47 amb deu minuts per jugar.

Lo va obrir l'últim quart amb un nou triple i després d'una doble antiesportiva a Lo i Motum, Dubljevic va aconseguir un 2+1 per a equilibrar el quart i retornar els dotze d'avantatge. Un triple de Colom va portar a Radonjic a parar el partit amb 65-50 i després de l'aturada, Lucic va aconseguir una cistella amb addicional. Colom va assistir per l'esquena a Dubljevic per al mat i després d'una pilota solta recuperada per Doornekamp, el propi Dubi va tornar a anotar per a posar el +16 a set minuts del final. I després d'una altra dues bones defenses, un triple de Colom i un tir lliure de Doornekamp van posar per primera vegada la vintena d'avantatge. I després d'un robatori de Colom, la jugada va acabar amb cistella baix l’anella de Motum per a un altre temps mort visitant amb 75-53 a cinc minuts per a acabar. L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador i va arribar a manar per 26 punts en una recta final en la qual els alemanys no trobaven la manera d'anotar fins a un triple de Barthel ja ficats en l'últim minuts. Els tirs lliures finals van deixar el marcador final en 82-56.