Remuntada vibrant i tercera seguida! (94-90) El dijous, a per la quarta!

19/11/2019

València Basket encadena la seua tercera victòria consecutiva en un partit que va remuntar superant un desavantatge de fins a 11 punts en la segona meitat. El Zenit, liderat per l'ex taronja Will Thomas, no va posar les coses fàcils, però la gran reacció final, liderada per Jordan Loyd i Alberto Abalde, va permetre la tercera victòria de la temporada en la Turkish Airlines Euroleague

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja va ser la primera anotació del partit encara que Ayón i un tir lliure de Albicy (que va suposar la segona falta de Vives) ho van equilibrar. L'intercanvi d'errors i faltes en atac va fer que s'arribara amb empat a 3 a la meitat del primer quart i amb l'equip taronja en bonus. Un palmeig de Dubljevic i una cistella de Ponkrashov van traure el partit d'eixe resultat, amb el montenegrí de Valencia Basket fabricant-se la cistella per a tornar a posar per damunt a l'equip taronja abans d'un encert després de rebot ofensiu de Will Thomas (7-7 min.7). Iverson va posar per damunt als russos des de la mitjana distància abans de dos triples seguits de Loyd i Tobey que van donar un poc d'oxigen al quadre taronja. I una bona circulació que va acabar amb el mat de Tobey va portar a Plaza a parar el partit amb 15-9. Will Thomas va clavar el triple després de l'aturada, Hollins des del tir lliure va apretar de nou el marcador i després de la fallada taronja, un triple de Trushkin el deixava en 15-16 al final del primer acte.

Hollins va estirar la renda russa amb un mat fins que Abalde ho empatara amb un triple. Un altre de Trushkin va tornar a ampliar l'avantatge però un nou triple, obra de Loyd, mantenia a l'equip taronja un a baix. Labeyrie des del tir lliure li va donar la volta al marcador, Will Thomas va convertir des de la mitjana distància i Abromaitis des de la cantonada va posar el 23-27 al pas per la meitat del segon quart. Quatre punts seguits de Abalde ho van empatar de nou abans d'una cistella de Will Thomas a la qual va replicar Loyd. Ndour va anotar després d'un revers i Abromaitis després de rebot ofensiu ho va tornar a empatar abans de ficar un triple que posava de nou per damunt als russos. Khvostov va posar per primera vegada cinc a dalt al Zenit, Motum va anotar després de caçar la pilota solta i Will Thomas des de la mitjana distància manava el partit al descans amb 33-38.

Ponkrashov va obrir la segona meitat amb un triple i encara que San Emeterio després de robatori va finalitzar el coast to coast, una falta de tres tirs sobre Hollins va posar el 35-44. Ndour va palmejar dins el tir de Vives i després es va fabricar la cistella per a retallar abans d'un triple de Albicy i una cistella de Ayón que posaven deu a dalt als russos. Dubljevic baix l’anella i un triple de San Emeterio van retallar a un 44-49 abans d'un nou triple de Albicy i una altra cistella de Ayón que estiraven la renda visitant de nou a deu. A l’encert de Marinkovic va respondre Will Thomas amb un triple que suposava el 46-57 abans d'una antiesportiva de Ponkrashov sobre San Emeterio que va suposar una jugada de cinc punts després del triple de Loyd. Després d'una bona defensa, un triple de Vives va posar el 54-57 abans d'un 2+1 de Ayón i un triple de Abromaitis. Tobey va anotar a passada de Colom per a deixar-ho en 57-63 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Tobey, una cistella de Ayón i un altre triple de Labeyrie per a apretar un poc més el marcador. I després d'un rebot ofensiu de Tobey, Labeyrie va empatar el partit a 65 amb set minuts per jugar. Quatre punts seguits de Renfroe van tornar a estirar l'avantatge rus abans d'un triple de Colom. Renfroe i un triple de Abalde ho van tornar a empatar, en este cas a 71. I un triple del propi Abalde li donava la volta al marcador i posava tres a dalt a l'equip taronja al pas per la meitat de l'últim quart. Renfroe i Tobey van canviar tirs lliures i un triple de Vives va elevar a sis l'avantatge taronja. Will Thomas va ficar el triple des de la cantonada, Colom va anotar per elevació i Renfroe va ficar un triple per a posar el 80-78 amb tres minuts per jugar. Després de l'aturada, Abalde va clavar el triple i Hollins li va contestar amb un altre. El tir de Colom es va eixir i Renfroe va posar el 83-84 ficats ja en l'últim minut i mig. Abalde va ficar des de la mitjana distància, Renfroe no va perdonar des del tir lliure i Mike Tobey va caçar el rebot del tir de Loyd i va traure falta. Va ficar només un tir però Labeyrie va tornar a capturar el rebot i Jordan Loyd va ficar el triple per al 89-86 amb 31 segons per jugar. Vives bregant amb Ayón li va fer la falta i el mexicà va convertir els dos. Va haver-hi falta ràpida sobre Loyd, que tampoc va perdonar des de la línea. Albicy va fallar el triple, Dubljevic va capturar el rebot i va anotar els seus dos tirs lliures per al 93-88. Va haver-hi falta sobre Renfroe, que tampoc va fallar. I de nou mancada sobre Loyd, que va fallar el primer i va ficar el segon per a deixar el marcador en el 94-90 final.