València Basket completa la setmana fantàstica tombant a un potent Khimki (89-84) 4 de 4!

21/11/2019

7 dies, 4 partits i 4 victòries. Balanç de somni de València Basket en un partit en el qual degué remuntar 16 punts (4-20). La primera part de Mike Tobey, la segona de Bojan Dubljevic i Vanja Marinkovic i les 11 assistències de Colom van impulsar per a aconseguir la quarta victòria en la Turkish Airlines Euroleague.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un palmeig de Labeyrie va equilibrar els tirs inicials de Shved abans de cinc punts seguits de Jovic i un triple de Bertans que van disparar l'avantatge rus (2-10 min.3). Un ganxo de Dubljevic va tallar el parcial però Svhed i Booker amb sis punts seguits van elevar l'avantatge visitant fins als catorze punts, portant a Ponsarnau a parar el partit amb 4-18 després dels primers quatre minuts. Un triple de Marinkovic i una cistella en transició de Colom van activar l'ofensiva taronja i encara que Booker defensava la renda russa, un 2+1 i una cistella baix l’anella de Tobey van acostar a huit a l'equip taronja (14-22 min.7). Kramer i Evans van tornar a estirar l'avantatge rus abans d'un 2+1 de Colom i un triple de Motum per al 20-26. Shved va ficar el triple llunyà i en una jugada en la qual Colom i Evans es van fer mal, Vives va anotar els tirs lliures. Marinkovic i Abalde van encadenar un parell de cistelles per a baixar el desavantatge a cinc abans d'un encert sobre la botzina de Shved que posava el 26-33 en acabar el primer acte.

Un triple de Marinkovic va retallar a quatre i Booker i Tobey van intercanviar cistelles i Motum es va anar a l’anella perquè Kurtinaitis parara el partit amb 33-35 a 8.15 del descans. Colom va fallar el tir que ho empatava i Jerebko va clavar el triple des de la cantonada però Abalde després de rebot ofensiu mantenia el partit apretat abans d'una falta de tres tirs (dels quals va aprofitar dos) sobre Shved que posava el 35-40 en arribar a la meitat del segon quart. Tobey va baixar el alley-oop i després va convertir baix l’anella a passada de Colom per a retallar a un abans del triple de Bertans. Però la xicoteta societat entre Colom i Tobey continuava produint per a ficar un 2+1 i anar-se a descansar amb 14 punts en el seu haver. Colom des de la mitjana distància i un 2+0 de San Emeterio mantenien el partit apretat malgrat que el Khimki retornava tots els colps. Un triple de Loyd va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja i Dubljevic des del tir lliure el deixaven en 51-48 en arribar a l'intermedi.

Bertans va obrir la segona meitat amb un triple, però Abalde i Colom li van replicar amb accions individuals per a posar el +4 abans d'un triple de Jerebko. Colom va habilitar a Labeyrie per al mat i Jovic ho va empatar a 57 amb el tercer triple del Khimki en dos minuts. Colom va assistir a Abalde amb una pilota penjada i després de la transició, Labeyrie a Dubljevic abans d'una tècnica a Booker que va portar una jugada de tres punts per a posar set a dalt a l'equip taronja. Dubljevic baix l’anella va posar el 66-57 al pas per la meitat del tercer acte abans que Jovic tallara el parcial en 9-0 i Jerebko ficara el triple i l'afonara després per a posar el 66-64. Tobey va tallar el parcial des del tir lliure, Kramer els va acostar a un i Gill baix l’anella li va donar la volta al marcador (67-68) a minut i mig per al final del tercer quart. Marinkovic va traure la personalitat per a clavar el triple i Vives es va anar a l’anella amb decisió per a donar un poc d'aire a l'equip taronja abans d'una cistella de Booker que el deixava en 72-70 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic va obrir l'últim acte anotant des de la personal i Jovic es va fabricar un 2+1 abans de la cistella en acció individual de Marinkovic. Un triple de Jerebko ho va empatar a 76 però Dubljevic es va fabricar la safata i després va anotar a passada de Motum per a defensar la renda local. Jovic va ficar el triple des de la cantonada i Colom va assistir a Motum baix l’anella i Kramer en la pintura va posar el 82-81 a dos minuts del final. Colom va convertir el triple i Jovic li va respondre amb un altre. Abalde i Jerebko van intercanviar errors i va haver-hi antiesportiva sobre Loyd abans que la pilota es posara en joc. L'escorta taronja va convertir els dos llançaments i Dubljevic va anotar el ganxo per a posar el 89-84. Jovic va fallar i després del rebot llarg, va haver-hi falta sobre Colom que va fallar els dos, però el rebot va ser taronja i el partit va acabar amb el resultat de 89-84