Vitòria, punt final a una sèrie frenètica de cinc partits en deu dies

22/11/2019

Valencia Basket torna este matí als entrenaments per a començar a preparar l'últim dels partits d'una sèrie frenètica. El seu encontre en la pista del KIROLBET Baskonia (diumenge 24, 18:30h, Fernando Buesa Arena, Movistar Deportes) serà el cinqué partit de l'equip taronja en un lapse de deu dies. I encara que Vitòria és la pista que pitjor se li dóna al Valencia Basket en el seu històric en competició nacional, el quadre taronja arriba a eixe encontre amb la confiança que li dóna la ratxa de quatre victòries consecutives aconseguides a la Fonteta entre el 15 i el 21 de novembre.

 

La pista més difícil per al Valencia Basket

L'equip taronja visita en la vesprada del diumenge la pista que pitjor se li dóna en la Liga Endesa. Al llarg de la seua trajectòria en la màxima categoria en el bàsquet espanyol, Valencia Basket només ha pogut guanyar a Vitòria en 6 ocasions de les seues 36 visites. Un 16’6% de triomfs que fan del Fernando Buesa Arena la pista més complicada per al nostre equip, per davant de les pistes del Real Madrid (8 victòries en 40 partits) i la del Barça Lassa (9 triomfs en 39 partits).

 

Triomfs taronja en precedents recents

No obstant això, no cal anar-se molt arrere per a trobar l'última vegada que Valencia Basket va traure el triomf a Vitòria en un partit de competició nacional. Va ser el 30 de maig de 2017, quan l'equip taronja es va imposar en el primer partit de les semifinals del Playoff per un marcador de 82-83. Hi ha fins i tot un triomf taronja a Vitòria més recent. L'aconseguit en la Turkish Airlines Euroleague 2017-18 per 63-80 el 25 d'octubre de 2017. Per a trobar l'última victòria taronja en Lliga Regular cal remuntar-se a la temporada 2013-14, quan una cistella de Justin Doellman va donar el triomf al quadre valencià per 78-79. En el precedent més recent, el de la jornada 7 de la Liga Endesa de la passada temporada, la victòria va ser per a l'equip vitorià per un contundent 77-56. Els dobles dígits de Marcelinho Huertas (10 punts i 11 assistències) i els 14 de Shengelia van impulsar al quadre vitorià deixant sense efecte els 16 punts de Matt Thomas.


TAGS: