Derrota del Valencia Basket a Tenerife (75-58)

23/11/2019

El Valencia Basket posa fi a una ratxa de sis victòries seguides després de caure en la pista de Ciudad de La Laguna Tenerife (J9 Lliga Femenina Endesa) en un dur partit després de la parada de seleccions. L'exhibició de Meiya Tirera (27 punts, 16 rebots i 29 de valoració) no va ser prou, encara que les xiques de Rubén Burgos van estar prop de remuntar en l'últim quart.

Valencia Basket va arrancar el partit molt concentrat i trobant molt bé en la pintura a Meiya Tirera. La pívot maliense es feia ama de la pintura anotant la mitat dels punts de l'equip en el primer temps. No obstant això, les de Tenerife van eixir més encertades, la qual cosa es va traduir en un lleuger avantatge al final del primer quart (21-16).

En el segon quart no els va eixir res a les de Rubén Burgos. Els tirs no entraven ni des del perímetre ni davall de l’anella i l'encert local va començar a guanyar terreny a les taronja. L'efectivitat de jugadores com Pierre Louis, Moss o Atkinson va anar obrint bretxa en favor de les acabades d'ascendir. Tot i la millora en la recta final del període, de nou gràcies als punts de Meiya, Valencia Basket no va poder baixar dels 20 punts de diferència al descans (48-28).

El conjunt taronja va eixir del vestuari disposat a iniciar la remuntada, la qual cosa es va traduïr en un 0-7 d'eixida i posar-se a 13 punts amb una evident reacció en ambdós costats de la pista. Encara que Ciudad de La Laguna havia eixit més fred, prompte es van posar en partit. Atkinson i Pierre Louis van tornar a dominar, dificultant eixa remuntada (58-42).

València Basket no va deixar de lluitar ni un minut. L'exhibició de Meiya que ja superava el doble doble no estava sent prou mentres les locals trobaven buits en la defensa taronja amb una immensa Atkinson. A pesar de tot, el conjunt de Rubén Burgos va arribar a posar-se a 10 punts. Un 2+1 de les de Tenerife amb la quinta falta d'Anna Gómez a poc més d'un minut del final va allunyar qualsevol possibilitat de victòria.