La bona ratxa es talla a Vitòria (85-74)

24/11/2019

Valencia Basket va pagar el seu mal tercer quart en la pista del KIROLBET Baskonia veient com la seua ratxa de quatre triomfs consecutius es tallava en caure a Vitòria per 85-74 malgrat una reacció taronja en l'últim quart de la mà de Vives i Loyd (20 punts) que va resultar insuficient. Fins a eixe moment havia sigut Bojan Dubljevic (16 punts i 6 rebots) el principal manteniment ofensiu del Valencia Basket.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Mike Tobey. Els centímetres de Fall van fer mal en l'inici el que unit a una anella passada de Stauskas van posar un 5-0 abans de la primera cistella taronja, obra de Colom. Shields i Loyd van intercanviar encerts i Stauskas i Colom van fer lo propi per a arribar amb 12-6 a la meitat del primer acte. Loyd va ficar el primer triple taronja però Shields li va replicar amb un altre abans d'un ganxo de Dubljevic i un mat d'Eric que mantenien sis a dalt a l'equip local. Després de l'aturada, Vives va connectar amb Ndour per a la cistella des de la mitjana distància i San Emeterio va convertir des de la personal per a retallar a dos el desavantatge taronja. I també des del tir lliure, Dubljevic va empatar el partit a 17. L'intercanvi de tirs lliures entre Vildoza i el propi Dubljevic va deixar el resultat en 19-19 al final del primer acte.

La volta al parquet de Fall va ser replicat per un triple de Dubljevic que va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja, un parcial que van allargar Vives amb una safata després de robatori, Abalde amb una acció individual i Dubljevic amb un palmeig per a portar a Perasovic a parar el partit amb 21-28. Shengelia va tallar el parcial en 4-17 amb una cistella en el pal baix marca de la casa i cinc punts seguits de Shields ho van empatar a 28 i van portar a Ponsarnau a parar el partit. Després de diversos errors de tots dos costats, un triple de Janning va posar per damunt a l'equip local i Loyd des del tir lliure va tallar el parcial en contra. En un moment de falta d'encert en els dos equips, Diop i Dubljevic van anotar des del tir lliure fins que Shengelia va clavar el triple i a Diop li van xiular una falta sobre la botzina per a manar el partit al descans amb 38-32.

La segona meitat va començar amb un triple i una espectacular anella passada de Loyd, als quals va replicar Fall amb una cistella baix l’anella. Stauskas va ficar dos triples seguits per a ampliar la renda local fins al 46-37 abans d'altres dues cistelles en el pal baix de San Emeterio. Shields va anotar des de la mitjana distància però Vives va anotar el triple en el seu quart intent per a acostar a quatre a l'equip taronja. Diop i un triple de Stauskas van estirar de nou a nou l'avantatge local encara que San Emeterio va assumir el protagonisme ofensiu per a no deixar que la renda pujara més. Dues accions individuals d'Henry van posar per primera vegada l'avantatge baskonista per damunt de la desena (57-46 min.27) i pese al temps mort, l'equip vitorià va continuar castigant els errors amb robatoris per a córrer i ampliar el seu avantatge fins als 17 punts de la mà de Shields i Shengelia. Colom va tallar el parcial en 15-2 però l'equip baskonista trobava massa còmode el camí fins al cércol i anotava amb facilitat i malgrat que Quino Colom va trobar un poc d'encert, dos triples seguits de Polonara i Shengelia ho deixaven en 71-52 amb deu minuts per jugar.

Loyd va obrir l'últim acte amb un 2+1 i encara que l'equip taronja va tancar el seu cércol en les següents accions, no aconseguia anotar fins a dos tirs lliures de Abalde i una safata de Loyd després de robatori que portava a Perasovic a demanar temps mort amb 71-59 a 7:20 del final. Henry va ficar el triple després de l'aturada i Abalde va convertir després de l'estratègia de fons. Encara que València Basket ja trobava punts, Henry defensava l'avantatge tirant de talent individual per a entrar amb 13 a baix a cinc minuts del final. Una antiesportiva de Abalde sobre Henry i una tècnica a Loyd van fer que els segons caigueren sense tot just canvis en el marcador i Dubljevic des del tir lliure posava el 78-64 a tres minuts del final. Labeyrie va retallar un poc més anotant baix l’anella, Vildoza i Abalde van intercanviar cistelles i un triple de Loyd baixava el desavantatge taronja per davall de la desena a minut i mig del final (80-71). Després de l'aturada, la defensa taronja va recuperar la pilota però Loyd no va encertar amb el triple que ho haguera apretat encara més. Diop no va perdonar des del tir lliure, Vives va ficar el triple ràpid i encara que va robar el servei de fons, no va poder anotar i va haver-hi falta de Ndour sobre Shields, que només va ficar el segon. Els triples taronja no van entrar i Shields va anotar baix l’anella per a deixar el marcador final en 85-74.