Bàsquet i estudis amb Gabi - One Team VIII, Setmana III

25/11/2019

La tercera jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a incidir en el treball en equip, amb els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora demostrant els seus avanços a l'hora de col·laborar amb els seus companys i completar distints exercicis en L’Alqueria del Basket.

 

Esta sessió va servir també per a conéixer la història personal de Gabi. Amb problemes per a tirar endavant els seus estudis, va començar a assistir al Centre Laura Vicunya, i amb One Team, ha aprés que l'esforç és la resposta tant a nivell acadèmic com a nivell esportiu. “No sóc molt bon estudiant, en ma casa ma mare treballava i no tenia suport, per això vaig començar a anar, per a millorar” comptava el protagonista.

 

Però a poc a poc, ha aconseguit que la situació canvie. “Me he posat les piles, ara aprove, suspenia i no vull que torne a pasar” explicava. I ho ha aconseguit a base d'un esforç, que amb One Team està aprenent a valorar encara més. “El bàsquet i els estudis són pareguts. Sense esforç és impossible aconseguir el que vols. Els diria a tots que amb un poquet d'esforç es poden aconseguir les coses” aconsellava.

 

Amb tot açò, Gabi està disfrutant com mai. “Tinc moltes ganes que arribe el dia de vindre, sempre ho estic pensan” reconeix, perquè més enllà d'aprendre, si hi ha algo que el nostre protagonista aconseguix és “passar-ho bé” deia.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 


TAGS: