Valencia Basket conquista El Pireo i assegura el primer lloc (75-78)

27/11/2019

Valencia Basket es va sobreposar a un mal inici en l'últim quart per a aconseguir una gran victòria a Grècia, mantindre's com a equip invicte, assegurar la primera plaça i situar-se a només un pas de la classificació directa per als octaus de final.

El partit va començar sent tot un repte per a les de Rubén Burgos. Va començar millor Olympiacos, responent a dos cistelles consecutives de Queralt Casas amb una bona Thomas i Gemelos fent mal. Valencia Basket aguantava amb treball en el pal i una Joy Adams colossal en tots els fronts. El marcador mostrava igualtat, però Jurcenkova va aconseguir distanciar a les seues després dels primers 10 minuts (20-14).

A poc a poc l'equip de Rubén Burgos va anar millorant, i l'equilibri va créixer. De nou Queralt amb 5 punts consecutius, les penetracions de Joy, les accions de Pina, i el treball en el pal de Meiya i Julia. Però Olympiacos responia, i un 3+1 de Spyridopoulou donava quatre punts d'avantatge tot just aconseguir les valencianes l'empat. Respondria amb un triplàs Anna Gómez, no obstant això els àrbitres van veure falta en un rebot que se saldaria amb tirs lliures perquè les gregues deixaren el marcador en 39-36 al descans.

En el tercer quart va arribar la reacció taronja. Un triple de Queralt igualava el marcador i un altre de María Pina posava a Valencia Basket per davant. Responien amb un tir lliure, i a partir d'ací, arribava el vendaval taronja. Parcial de 0-12 dirigit per Anna Gómez i executat per Meiya Tirera i Queralt Casas per a obrir bretxa en el marcador. Al final del tercer quart, el marcador mostrava un esperançador 49-62.

Però Olympiacos no cediria tan fàcilment. Els triples de Thomas, la millora en el pal i un robatori de Stamati igualaven el partit i tot es decidiria en els instants finals. Ací, amb tot en joc, Anna Gómez va donar una autèntica lliçó magistral de com afrontar un final estret, dirigint, anotant i portant a Valencia Basket a la victòria, amb l'ajuda de Pina i Meiya.

Les de Rubén Burgos són primeres matemàticament i encara que la classificació no és matemàtica, en cas de guanyar a Bèlgica la setmana que ve, s'asseguraran ser un dels 8 primers de grup que accedix directament a octaus de final.