Patida victòria que acosta la Copa de la Reina (56-53)

01/12/2019

Valencia Basket va sumar una treballada victòria davant d'un combatiu Embutidos Pajariel Bembibre que li permet seguir en la part alta i deixar la classificació matemàtica per a la Copa de la Reina a tan sols un pas. L'equip de Rubén Burgos va tancar el partit al final després de més de tres quarts d'agònica batalla.

Meiya Tirera va inaugurar el marcador. Les taronja iniciaven el partit amb un parcial de 6- 0, però es van embossar en atac, i Bembibre ho va aprofitar per a igualar. Ací va aparéixer Queralt Casas amb 4 punts consecutius, que anul·lava Quirante amb un triple. Només una acció de Reisingerová trencava l'empat després dels primers 10 minuts (12-11).

Els errors es multiplicaven en els primers minuts del segon parcial per a ambdós contendents, i el marcador es movia molt poc. Ho va aprofitar Salas per a posar a les de Lleó per davant. I ací el duel es va traslladar al pal. Ajemba i Meiya van centrar els pocs punts anotats, amb la nigeriana emportant-se la partida al descans (23-29).

La parada va canviar la dinàmica i Abalde i Meiya es van encarregar de tornar la igualtat a l'inici del tercer. La reacció taronja es va quedar en un 7-0 de parcial que trencava Ajemba. 5 punts consecutius de Quirante tornaven a complicar les coses. Llorente li donava continuïtat, i les visitants aconseguien la seua màxima diferència (31-38). Però Valencia Basket no es rendia i un parcial de 14-2 liderat pels 10 punts d'una inspirada Tamara Abalde va alçar la Fonteta i va tornar a les taronja al partit i inclús les va posar per davant al final del tercer quart (46-43).

No obstant això, les de Lleó es veien capaços, i reaccionaven novament, amb un 0-6 de parcial en l'últim quart. Responien Reisingerová i Queralt. I castigava Ajembe. Però Tamara Abalde estava excelsa i tornava a anotar en un intercanvi de colps a falta de 4 minuts en què Pina provocava el temps mort rival (54-51). Anotava Queralt i Valencia Basket elevava el llistó defensiu. Amb tres punts dalt, perdonaven Julia i Queralt, però el triple final de Quirante no va entrar, i la victòria es va quedar a casa.