Comunicar-se a través del bàsquet - One Team VIII, Setmana IV

02/12/2019

La quarta jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a treballar la comunicació verbal entre els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora, duent a terme distintes activitats i jocs en L’Alqueria del Basket.

 

Esta sessió va servir també per a conéixer la història personal de Clara. Arribada de Brasil fa a penes uns mesos, s'ha trobat amb dificultats per a comunicar-se i fer amics, la qual cosa la va portar a assistir al Centre Laura Vicunya. “Vaig vindre de Brasil fa 7 mesos i no sabia l'idioma, molt poc. En ma casa només jo parle un poc. Al principi estava malament perquè no tenia amics i no parlava a penes perquè tenia vergonya” comptava la protagonista.

 

A poc a poc, Clara ha anat fent avanços amb l'ajuda del centre, i ara també d'One Team. “Ara sé parlar millor. M'agrada jugar perquè em recorde dels meus amics de Brasil i perquè quede amb els meus amics i jo crec que jugué bé” explicava.

 

Per a Clara, l'esport ha sigut una via per a millorar la seua comunicació. “Em porte millor amb algunes persones d'ací pel bàsquet, perquè quede tota la vesprada amb ells, i ara parle millor amb ells” deia. “Amb One Team aprens a jugar amb persones, a compartir les coses i a conviure amb més gent” concloïa.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.


TAGS: