Valencia Basket certifica en Gipuzkoa la seua condició de cap de sèrie per a la Copa (57-58)

14/12/2019

Valencia Basket es va imposar a IDK Gipuzkoa en una complicada visita a terres basques que permet a l'equip de Rubén Burgos refermar el seu bon moment i seguir en la part alta de la taula de classificació. Després d'una primera part molt igualada, les valencianes van eixir victorioses d’uns últims segons d’infart per a sumar un triomf importantíssim en la lluita per ser cap de sèrie en la Copa de la Reina.

Va començar millor Valencia Basket amb Abalde i Meiya fent mal en la pintura, mentres Queralt Casas castigava des del joc exterior. Pareixia que el partit es podia trencar ja des de l'inici, però un parcial de 10-0 liderat per De Souza tornava la igualtat. Després d'un primer quart de baixa anotació (9-12), la brasilera empatava amb un 2+1 en l'inici del segon. L'aparició de Laura García en el joc ofensiu basc va provocar que Rubén Burgos haguera de parar el partit. La veterana jugadora de Toledo va connectar bé amb Ariel Edwards i les locals inclús es van posar dalt. Els triples d'Anna Gómez i Queralt, les penetracions de Joy i el joc de Meiya en la pintura, van contrarestar per les taronja, que van mantindre avantatge al descans (28-33).

No obstant això IDK arribava en plena millora i volia demostrar-ho. Es va encarregar de dur-ho a terme la seua nova directora de joc. Coussins Smith va anotar des del perímetre amb De Souza i Edwards fent mal dins, i a Valencia Basket li va costar trobar solució. Va millorar Reisingerová en el pal, però no va ser prou per a evitar que se li donara la volta al marcador després del tercer quart (49-45).

Les forces es van igualar en l'últim quart, i això que el parcial s'iniciava amb un 2+1 que donava la màxima diferència a IDK. Julia en el pal, Joy amb la intensitat habitual i una Jana enorme en defensa li van donar la volta, amb un parcial de 0-9. S'arribava al final amb tot per decidir. En uns últims instants d'infart, Ariel Edwards anotava des del tir lliure per a posar a les de casa un dalt a falta de 5 segons. Temps suficient perquè Queralt Casas es reposara de fallar des del tir lliure per a anotar una espectacular canastra decisiva després d'una valenta penetració que va acabar amb tir a tauler. Més suspens impossible per a un final de pel·lícula que deixa a les taronja virtualment com a cap de sèrie per a la competició copera.