Diversió i companyerisme amb Mario - One Team VIII, Setmana V

16/12/2019

La quinta jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a treballar la comunicació no verbal entre els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora, amb distints exercicis dirigits a ajudar a millorar esta faceta entre els integrants de l'activitat.

 

Una sessió molt útil en concret per a Mario, un xic que tracta de superar la seua timidesa a través del seu esport favorit. El protagonista d'esta setmana comptava perquè va començar en el Centre Laura Vicunya. “M’agradava molt el que feia el meu germà allí i per això vaig voler apuntar-me. A més el bàsquet és el que més m’agrada” deia.

 

Des que va començar a formar part de l'One Team, Mario ha aprés moltes coses que tracta d'aplicar tant dins com fora de la pista. “Ara em costa menys comunicar-me. Ens ensenyen coses com el respecte als companys, a no apegar, no fer faltes, el companyerisme, etc.” explicava.

 

Això ha provocat que Mario s'esforce a millorar: “Intente ser atent, llest i bon Company” reconeixia. Per a Mario, el bàsquet en general i l'One Tem en concret, són coses recomanables per a qualsevol. “Pots divertir-te molt i a més quan ho fas et sents lliure” concloïa.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

 


TAGS: