La falta de punteria condemna a Milà (78-71)

19/12/2019

València Basket va lluitar per la victòria en la pista del AX Armani Milan fins als últims instants però va pagar car la seua falta d'encert des de la llarga distància amb un 6 de 28 en triples que li va deixar sense opcions de victòria. Bojan Dubljevic va ser el jugador més destacat amb 20 punts i 6 rebots.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Un triple del pivot montenegrí va ser la primera cistella del partit i malgrat l’encert de Tarczewski, Dubi va repetir fent mal des de fora primer i després de rebot ofensiu després per a portar a Messina a parar el partit després de dos minuts i mig (2-8). Micov va tallar el parcial i Roll amb un triple des de la cantonada i Micov li van donar la volta al marcador abans del tercer triple de Dubljevic. Tarczewski ho empatava en arribar a la meitat del primer acte i feia mal aconseguint segones opcions per a un 2+1 que posava el 14-11. Tobey baixant un alley-oop va ser el primer taronja diferent al capità a anotar i després d'una bona defensa, Van Rossom va clavar el triple en transició. Ndour va retornar la cistella de Moraschini i Mack ho empatava a 18. Un 2+0 de Doornekamp i un encert de Tobey mantenien per damunt al Valencia Basket fins a quatre punts seguits de Della Valle que ho tornaven a empatar. Millán Jiménez va debutar després de dos tirs lliures de Loyd però altres quatre punts de Della Valle deixaven el marcador en 26-24 al final del primer acte.

Tobey va ficar la primera del segon quart però Della Valle, Gudaitis i Moraschini van estirar la renda local al 32-26. Marinkovic baix l’anella va tallar el parcial en 6-0 i Colom va atacar el cércol per a ficar la safata abans d'un triple de Della Valle. Ndour va anotar a taula i Dubljevic després de rebot ofensiu per a posar el 35-34 però Roll va agafar el testimoni de Della Valle ficant des de la mitjana distància. Sergio Rodríguez va ficar la seua primera cistella per a col·locar el 39-34 a tres minuts per al descans, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit. Dubljevic va convertir des del tir lliure i Colom es va fabricar la safata per a tornar a apretar el marcador. I un triple de Dubljevic posava una altra vegada per damunt al Valencia Basket (39-41). Quino es va tornar a associar amb Dubi perquè el montenegrí ficara el seu punt 20 des del tir lliure i Rodríguez va anotar baix l’anella. Un palmeig de Della Valle manava el partit al descans amb un empat a 43.

Scola va ficar amb dificultat la cistella que inaugurava la segona meitat, Micov ampliava un poc des del tir lliure i Rodríguez posava el 51-43 amb dues safates seguides després de tres minuts de tercer quart. Valencia Basket no aconseguia anotar i Tarczewski posava per primera vegada la desena d'avantatge per als locals abans d'una safata de Van Rossom que va ser el primer encert taronja del tercer quart. Tobey va replicar als tirs lliures de Scola i un mat després de rebot ofensiu de Loyd a la de Tarczewski però el quadre taronja no aconseguia baixar el seu desavantatge de la desena amb Gudaitis anotant des del tir lliure per al 60-49. Labeyrie va traure al partit d'una dinàmica de defenses agressives i fallades convertint des del tir lliure, Gudaitis va anotar a taula i Van Rossom va traure falta de tirs per a deixar-lo en 62-53 amb deu minuts per jugar.

Gudaitis i Micov van ampliar l'avantatge local fins al 66-54, amb l'equip taronja de nou amb problemes per a anotar excepte el que podien aconseguir Marinkovic i Ndour des del tir lliure. Labeyrie va anotar després d'un robatori de Loyd i Van Rossom va retallar a sis el desavantatge taronja des de la mitjana distància. La defensa taronja va pujar un punt més la intensitat i un triple des de la cantonada de Labeyrie va acostar a tres al Valencia Basket amb sis minuts per jugar (66-63). Scola va ficar el triple després del temps mort de Messina i després d'un parell d'errors en el tir de l'equip taronja, Gudaitis va anotar perquè Ponsarnau ho parara amb 71-63 a un poc menys de cinc minuts del final. Tobey només va anotar un des del tir lliure i Quino va anotar trepitjant la línia de tres per a entrar en els últims tres minuts cinc a baix. El tir per a escurçar més de Tobey no va entrar i Sergio Rodríguez va ampliar al 73-66 amb una acció individual. Quino només va anotar un tir lliure i un triple de Micov des de la cantonada semblava la sentència definitiva al partit. Valencia Basket va continuar apretant, Tobey va traure la falta ràpida i no va fallar però encara que va recuperar la pilota en dues ocasions, l'equip taronja no va aconseguir anotar i Micov va ficar una cistella més. L'encert final de Colom va deixar el marcador en 78-71.