Valencia Basket tanca la primera volta amb victòria i en la tercera posició (62-49)

21/12/2019

Valencia Basket va tancar la primera volta de la Lliga Femenina Endesa acabant en la tercera posició amb una última victòria molt treballada davant de Quesos el Pastor, que va complicar molt el partit a les de Rubén Burgos. Les taronja van tancar la victòria en la segona mitat i aconseguixen així millorar el balanç que acumulaven la passada temporada en l'equador de la competició, amb 10 triomfs.

La connexió Queralt-Meiya obria un partit que començava amb sobresalt, amb la lesió de María Pina, que tranquil·litzava a la Fonteta amb un gest d'optimisme mentres se la portaven en llitera. Mc Phee aprofitava per a posar a les seues per davant, però Anna Gómez i Queralt Casas tornaven el lideratge a Valencia Basket. L'entrada de Reisigerová reforçava el joc interior, i després d'una gran assistència de Marina Lizarazu, seua va ser l'última cistella taronja d'un quart que acabava amb 14-10 en el marcador.

Colpejava primer Quesos el Pastor en el segon, amb Gómez i Garí responent, encara que Dornstauder mantenia la igualtat. Les defenses s'imposaven als atacs i ambdós equips acusaven la falta d'encert en els tirs alliberats. Joy Adams donava un respir a les de Rubén Burgos, però Quesos el Pastor tornava a igualar i al descans tot estava per decidir en un marcador molt baix (22-21).

Queralt i Abalde milloraven l'atac taronja en l'inici del tercer, i la defensa de les de Zamora començava a patir, a pesar del dany que continuaven fent Mc Phee i Jespersen en atac. D'això va traure avantatge una omnipresent Joy Adams, amb 9 punts en el tercer quart, per a mantindre dalt a les de casa. De la seua mà, València Basket va començar a trobar-se còmode en atac i va aconseguir els 10 punts de diferència per primera vegada. Un triple de Jana Raman i la resposta d'Okonkwo, van deixar el marcador en 47-38.

Mestres va estrenar el marcador en l'últim i les visitants retallaven. Però Valencia Basket va saber gestionar la diferència, amb una gran direcció d'Anna Gómez i una Queralt Casas molt encertada en atac. Reisingerová, Abalde també es van unir, i el gran nivell defensiu va fer la resta perquè la Fonteta disfrutara d'una nova victòria a casa abans de començar la segona volta de la competició rebent al líder, Spar Citylift Girona.