Enorme victòria Istanbul en un partit de bogeria (98-100)

27/12/2019

València Basket s'emporta la victòria en un partit frenètic que va necessitar d'una pròrroga. Jordan Loyd va anotar el 2+1 definitiu mentre que Bojan Dubljevic va anotar 30 punts per a 42 de valoració. Setena victòria del València Basket en la màxima competició internacional.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida el quintet format per Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja va replicar a l'inicial de Datome i després de dues bones defenses, el propi Dubljevic i Doornekamp en una acció personal van ampliar el parcial a un 0-7 abans d'una safata de Sloukas. Un palmeo de Dubljevic posava el 5-9 en arribar a la meitat del primer quart, però Williams va convertir un 2+1 per a estrényer el marcador. Labeyrie es va penjar a passada de Dubljevic i un triple de Datome des de la cantonada ho empatava a 11 al pas pel minut 7. Williams va posar per damunt al quadre turc i el tercer triple de Datome ampliava el parcial en contra fins a un 2+1 de Dubljevic que es va anar al banc amb 10 punts i 16-14 en el marcador. Un triple de Loyd va contestar a la canastra de De Colo i un altre de Doornekamp ho empatava malgrat la canastra de Williams. Tobey des del tir lliure l'empatava de nou però un coast to coast de Sloukas deixava el marcador en 24-22 després del primer quart.

Ndour es va fabricar el ganxo per a ficar la primera del segon acte abans d'una canastra de Datome i dos tirs lliures de Sloukas. Abalde va ficar un des del tir lliure i Muhammed va clavar el triple per al 31-25. Kalinic va ampliar a huit la renda local abans de la connexió Colom-Dubljevic perquè el montenegrí anotara sota el cércol. Tobey anotava des del tir lliure i De Colo feia el mateix per a arribar amb huit a baix a cinc minuts del descans. Williams va posar per primera vegada la desena de desavantatge i va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 40-29. Motum va clavar el triple després de l'aturada però els àrbitres van xiular antiesportiva de Van Rossom sobre De Colo encara que la jugada es va quedar en dos punts i Tobey va rebotar en atac per a anotar un des del tir lliure. De Colo va estirar el desavantatge taronja a 13 abans del segon triple de Motum. Sloukas no perdonava des de la personal, Dubljevic va convertir a taula i després d'una bona defensa, el montenegrí va tornar a ficar després de rebot ofensiu per a manar el partit al descans amb 48-40.

Datome va obrir la segona meitat amb un triple i Williams es va penjar per al 53-40 abans d'una canastra de Ndour des de la mitjana distància. Fenerbahçe castigava les pèrdues i els errors amb canastres fàcils però un triple de Dubljevic acostava a deu a l'equip taronja. De Colo i Van Rossom van intercanviar tirs lliures i Loyd va contestar al palmeo de Williams per a arribar amb 59-49 al minut 25. Un palmeo de Dubljevic va equilibrar un mat de concurs de Williams i Loyd es va fabricar un 2+0 per a retallar a huit abans de l'acció individual de De Colo. Van Rossom va trobar a Dubljevic sota el cércol i Abalde va traure la falta de tirs per a retallar a sis (63-57) abans d'un triple de Muhammed al qual va replicar Tobey amb un mat. El segon triple seguit de Muhammed i un tir lliure de Duverioglu el deixaven en 70-59 amb deu minuts per jugar.

Motum va trobar el camí al cércol per a la safata i malgrat els tirs lliures de De Colo, Abalde va ser al cércol amb decisió per a traure la falta i els tirs des de la personal. Després d'una bona defensa, Tobey palmeó dins el tir de Motum i després d'un robatori, Motum va ficar a l'equip turc en prima. Un triple de Colom acostava a quatre al quadre taronja amb una mica menys de set minuts per a acabar i portava a Obradovic a parar el partit i ficar en pista al seu quintet inicial. Motum palmeó el tir de Quino per al 72-70 abans que Sloukas tallara el parcial des de la mitjana distància. Després d'una altra bona defensa, Motum va acabar en mat en transició per a tornar a posar a dues a l'equip taronja abans d'un triple de Datome que era el 77-72. Quino va trobar a Dubljevic sota el cércol i Motum des del tir lliure posava a un a l'equip taronja a tres i mitjà del final. Un triple de Van Rossom després d'un rebot ofensiu de Loyd posava per damunt al València Basket per primera vegada des del primer quart. En la jugada en la qual De Colo ho empatava a 79 des del tir lliure, Dubljevic va haver de deixar el partit en rebre un colp en la cara. El triple de Doornekamp no va entrar i si ho va fer el de Datome, i encara que Tobey va traure falta en el rebot ofensiu, només va aprofitar el segon dels seus tirs lliures. Sloukas no va ficar i Loyd va trobar a Tobey per al mat que l'empatava a 82 ja ficats en l'últim minut. Després de la fallada de Sloukas, una jugada enrevessada amb dos rebots ofensius acabava amb un palmeo de Abalde que posava dos a dalt al València Basket a 0,4 segons del final. La pissarra de Obradovic va eixir perfecta i De Colo va manar el partit a la pròrroga amb empat a 84.

De Colo va obrir el temps extra anotant des del tir lliure i assistint a Williams per al mat que ponia el 88-84. Dubljevic es va deixar un tir lliure i Nando De Colo va clavar un triple des de la cantonada que suposava el 91-85 a dos i mitjà per a acabar la pròrroga. Dubljevic va tornar al tir lliure per a ficar els dos aquesta vegada i Williams va rebotar en atac per a defensar la renda turca. El capità taronja continuava anotant des del tir lliure i un triple de Muhammed va trobar la resposta d'un altre de Loyd. El propi Loyd va robar la pilota a Sloukas i es va xiular antiesportiva encara que Loyd només va aprofitar el segon dels seus tirs lliures. El triple de Van Rossom per a empatar no va entrar i De Colo tornava a estirar l'avantatge local fins al 98-93 a 40 segons del final. Doornekamp va rebotar en atac per a traure la canastra amb personal per a acostar a dos a l'equip taronja amb menys d'una possessió. La defensa taronja va robar la pilota i va haver-hi falta sobre Abalde, que va ficar el primer i fallada el segon, però va haver-hi rebot en atac i Loyd va traure un 2+1 per a posar per damunt a l'equip taronja amb huit segons del final.