Valencia Basket competix però cedix davant d'un gran Spar Citylift Girona (62-49)

28/12/2019

Valencia Basket va competir fins al final davant d'un gran Spar CityLift Girona en una Fonteta que va presentar una imatge per al record per a rebre el líder de la Lliga Femenina Endesa. Més de 5126 persones van presenciar l'esforç de les taronja per a plantar cara un equip català més inspirat en atac que es va portar el triomf de terres valencianes.

Va començar millor Girona amb el joc interior de Vasic, que li va agafant el to a la Lliga Femenina Endesa, mentres Mendy era el perill més enllà del perímetre. L'encert no va acompanyar a Valencia Basket en el tir, i això ho van aprofitar les de Surís per a obrir la primera bretxa. Per si no fóra poc, Mendy castigava sobre la botzina per a tancar amb triple el primer quart, amb 10-22 en el marcador.

L'entrada de Marina Lizarazu donava un altre aire a l'atac taronja, i amb 5 punts de la madrilenya, les de Rubén Burgos recuperaven sensacions. Però l'alegria durava poc, les bones accions ofensives de María Araújo, i l'entrada des de la banqueta de Rosó Buch van tornar els 14 punts de marge al marcador. Amb el pas dels minuts, les defenses s'imposaven i tampoc a les catalanes els era fàcil anotar. La diferència no es va moure en excés, i al descans es va arribar amb el marcador de 26-39 després d'un nou encert de Vasic en el pal.

En l'inici del tercer, els triples de Jana Raman i Joy Adams donaven esperança, però a cada intent d'acostament, hi havia una resposta de Vasic. Encara que la inspiració de Julia en el pal impedia que Girona augmentara la diferència, un contraatac de Mendy posava novament el +14 i forçava el temps mort de Rubén. La reacció arribava en forma de triple d'Anna Gómez, però Vasic continuava fent mal. Amb la màxima diferència per a les catalanes, Adams i Abalde retallaven per a mantindre les esperances de cara a l'últim quart (45-58).

Una primera cistella taronja en l'últim reactivava a una Fonteta que mai va deixar de creure en la victòria, però la resposta arribaria esta vegada per mitjà d'una Elonu impol·luta en atac. Raman i Meiya feien somiar encadenant dos bones accions ofensives, que va aprofitar Queralt Casas per a retallar fins al +10 amb un triple. Però Laia Palau va soterrar qualsevol opció de remuntada amb un triple. Ho va intentar fins al final Valencia Basket per mitjà de Meiya, però l'atac català va estar massa encertat, i la primera victòria davant del millor equip de la Lliga haurà d'esperar.