Valencia Basket cau en la pròrroga en la pista del Real Madrid (85-78)

06/01/2020

Valencia Basket va vore com la reacció del Real Madrid en l'últim quart li impedia emportar-se un partit en el qual va arribar a manar per tretze en el tercer acte i que es va decidir en el temps extra a favor de l'equip local. El quadre taronja va equilibrar el seu mal primer quart amb un bon segon per a anar empatats al descans, va obrir avantatge en el tercer i va tractar d'aguantar-lo en l'últim tot i l'encert exterior de Rudy Fernández. Abalde (el millor taronja amb 16 punts) no va poder aprofitar el tir per a guanyar en el temps reglamentari i en la pròrroga, dos triples del Real Madrid van decantar la balança a favor de l'equip de casa. L'equip taronja es manté en llocs d'accés per a la Copa del Rei, una posició que defensarà de manera definitiva si el diumenge 12 a les 17.00 hores s'imposa al Club Joventut de Badalona en la Fonteta.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un encert de l'aler càntabre en el seu partit 600 en la Liga Endesa i un mat de Van Rossom en transició van replicar al 6-0 d'eixida de l'equip blanc. Labeyrie des del tir lliure i Van Rossom baix l’anella retornaven les cistelles del Real Madrid per a mantindre dos a baix a l'equip taronja fins a un triple de Taylor i un mat de Tavares que posaven el 15-8 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Labeyrie va ser replicat per un altre de Thompkins i malgrat la cistella de Campazzo, San Emeterio va clavar el triple després de rebot ofensiu. El Real Madrid seguia encertat des de fora i Taylor, amb el quart triple blanc en sis intents, portava a Ponsarnau a parar el partit amb 23-14. San Emeterio va clavar el seu segon triple i després d'un intercanvi d'errors, Rudy va ficar un altre i Colom va convertir trepitjant la línia de tres per a deixar el marcador en 26-19 al final del primer acte.

Ndour va començar el segon quart baixant un alley-oop manat per Colom i després del triple de Rudy, Doornekamp es va fabricar la cistella i Colom va clavar el triple per a retallar a tres. La defensa taronja va baixar l'eficàcia local i un mat de Abalde va allargar el parcial fins a un 3-11 que va posar el 29-28 abans d'una cistella de Garuba. Un triple de Colom va empatar el partit a 31, Carroll i Abalde el van mantindre equilibrat i un triple de Rudy posava el 36-33 a tres minuts del descans. Doornekamp va trobar a Ndour baix l’anella, Thompkins es va fabricar la cistella en la pintura i Ndour ho va tornar a empatar amb un triple. El Madrid va castigar la pèrdua taronja amb un mat de Garuba però una cistella de Doornekamp (que es va quedar en dos després de la revisió arbitral) manava el partit al descans amb empat a 40.

Abalde va inaugurar la segona meitat ficant des de la mitjana distància i posant per primera vegada per damunt a l'equip taronja. Després de dues bones defenses, Dubljevic i Van Rossom van clavar dos triples que allargaven el parcial a 0-10 i van posar el 40-48. Campazzo ho va tallar des del tir lliure però Dubljevic va ampliar la renda taronja a nou anotant després de rebot ofensiu. Causeur va ficar el triple, Dubljevic la va afonar en velocitat i després de la fallada blanca, el capità taronja es va fabricar el ganxo per a posar deu a dalt al Valencia Basket i obligar a Laso a parar el partit. Després de l'aturada, la defensa va robar la pilota i Ndour a anella passada va posar el 44-56 abans d'un triple de Taylor. San Emeterio va anotar baix el cércol a passada de Dubljevic, Causeur es va fabricar la safata i Abalde va clavar un triple per a defensar la renda taronja. Causeur va eixir al rescat dels seus amb cinc punts seguits per a posar el 54-61 a tres minuts per al final del tercer quart. Loyd va trobar el camí fins al cércol per a la safata i després de diverses bones defenses, va haver-hi una antiesportiva sobre Abalde que no va perdonar des de la personal. Tobey va ampliar la renda taronja amb un ganxo i Campazzo va retallar des del tir lliure per a deixar-lo en 56-67 amb deu minuts per jugar.

Mejri va obrir l'últim acte amb un 2+0 i Campazzo va trobar el camí a l’anella després dels primers dos minuts del quart parcial. L'ofensiva taronja no trobava res d'encert i un triple de Rudy Fernández posava el 63-67. Després d'un parell d'errors per cada costat, Abalde va ficar el triple i Taylor va trobar la safata per a entrar amb Valencia Basket cinc a dalt als últims cinc minuts. L'equip taronja no anotava, però mossegava arrere per a evitar perdre la seua renda i Dubljevic treia dos tirs lliures, que no va perdonar. Campazzo va anotar ràpid i després del robatori, Rudy va ficar el triple per a posar el 70-72 a tres minuts per a acabar. Van Rossom no es va deixar res en el tir lliure, Valencia Basket va haver de defensar el seu cércol fins a tres vegades en el mateix atac i de nou Van Rossom, en este cas amb una safata, anotava per a estirar a sis l'avantatge taronja. Rudy va ficar el triple després del temps mort de Laso, Abalde no va anotar i Thompkins des del tir lliure va posar el 75-76. L'equip blanc va recuperar la pilota i després de la fallada de Thompkins, es va xiular personal de Van Rossom en el rebot sobre Campazzo, que ho va empatar a 76 des del tir lliure. Després de dos errors, Valencia Basket tenia 14 segons per a guanyar. Però la penetració de Abalde no va entrar, no es va apreciar res en la lluita pel rebot i el partit es va anar a la pròrroga.

El temps extra va començar amb un tir lliure de Rudy després de la tècnica a Jaume Ponsarnau i dos triples seguits del mateix Rudy i Thompkins que posaven el 83-76. Abalde trepitjant la línia va trencar la sequera taronja, Campazzo va anotar dos des del tir lliure i Valencia Basket no trobava encert per a reduir el seu desavantatge, per la qual cosa el partit es va acabar amb el resultat de 85-78.